«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alımı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alımı

TAPU

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Alımı 2020

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun4ncü maddesindeki B bendi uyarınca 28.06.1978 tarih ve 16330 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’a EK 2nci maddedeki 1nci fıkranın A bendi kapsamında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubu puanları baz alınarak yapılacak olan sıralama neticesinde merkezi yerleştirme ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine toplam 125 adet sözleşmeli personel alınacaktır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı kapsamında hangi pozisyon için personel alımı yapılacağı, alım şartları, başvuru tarihleri ve başvuru bilgileri için okumaya devam edebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı kapsamında toplam 125 kişi alınacaktır. Başvuruların internetten yapılacağı duyurulan ilanla ilgili olarak adaylar KPSS puanları ile değerlendirmeye alınacaktır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 personel alınacak pozisyon büro personeli ve tekniker olarak belirlenmiştir. Kurum bünyesinde büro personeli alımı için ayrılan kontenjan 57; tekniker pozisyonu için ayrılan kontenjan ise 68 kişidir. Kişiler sözleşmeli personel olarak istihdam edilecektir.

Geçmişte hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle çalıştıkları kurumlar tarafından sözleşmeleri feshedilen ya da sözleşme süresi içerisinde sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmiş eski sözleşmeli personeller, sözleşmenin feshinin üzerinden 1 yıl geçmemişse kamu kurum ve kuruluşlarında yeniden sözleşmeli personel olarak görevlendirilemezler. Öte yandan geçmişte sözleşmeli personel olarak çalışırken sağlık durumu ya da eş durumundan ötürü tayin talebinde bulunan, ancak geçiş yapabilecekleri uygun hizmet birimi ya da kontenjan olmaması ya da uygun şartları karşılayamadıkları için geçiş yapamamaları durumunda sözleşmelerini tek taraflı feshedenler Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların EK 3ncü maddesinin B veya C bendince yeniden istihdam edilebilirler.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alım Şartları

Adaylar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusunda 2018 KPSS puanlarını kullanacaklardır. Dikkate alınacak olan puan türü KPSSP93 olacaktır. Büro personeli ve tekniker alımı için tercih edilecek sözleşmeli personeller ön lisans düzeyinde alınacaktır. Alım sırasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4ncü maddesinin B bendi ve 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmiş olan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 1nci maddesinin 3ncü ve 4ncü fıkraları dahilinde yer alan hükümler uygulanacaktır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı için başvuru yapılabilecek minimum KPSS puanı belirtilmemiştir. Adaylar puanlarına göre sıralamaya sokularak kontenjan dahilinde alım yapılacaktır. Başvuru sonrası yerleştirme sonuçları ÖSYM web sitesi üzerinden duyurulacaktır. Başvuru sahipleri T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp sonuçlarını görüntüleyebilecektir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı için başvurular 8 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olup 15 Ocak 2020 tarihinde ve saat 23:59’da tamamlanacaktır. Herhangi bir sebepten ya da başvurusu esnasında yaşanabilecek aksilikten ötürü adaylara başvuru için ek süre tanınmayacaktır. Başvuru tarihlerinin uzatılması söz konusu olmayacaktır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü büro personeli ve tekniker pozisyonlarına başvurmak isteyen adaylar başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi sitesine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tamamlayabilirler. Başvuru için adayların ÖSYM sitesinde 3 Ocak 2020’de yayınlanan KPSS-2020/3 tercih kılavuzunu kullanmaları gerekmektedir. Kılavuzda iş ilanı ve alım şartları ile ilgili tüm hususlara değinilmiştir. Başvuru yapacak kişiler 4 Kasım 2018 tarihinde girmiş oldukları 2018 – KPSS Ön Lisans sınavı puanlarını kullanmalıdır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *