«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Pasif Gelir Nedir Nasıl Elde Edilir

Pasif Gelir Nedir Nasıl Elde Edilir

PPPPPPPPPPPP

Pasif Gelir Elde Etmenin Ayrıntıları

Uyurken para kazanmaktan daha iyi bir şey var mı? Yani, banka hesabınıza sürünen bir nakit akışı ile uyanmayı sevmez misiniz? Bu kavramın kulağa çılgınca geldiğini biliyorum, ancak pasif gelir borudan ibaret bir şey değil. Forbes yazarı Brianna Wiest, bir sebepten dolayı sonsuz bir potansiyel gelir akışı diyor. Mesele şu ki, “her zaman bir olasılık var” demek istiyor.

Pasif Gelir Nasıl Elde Edilir

Pasif Gelir Elde Etmenin 5 Yolu

Çok fazla iş olmadan para kazanmak için en sevdiğim yollara dalmadan önce, insanların bu konuyu bu kadar sevmemin iki sebebini bilmelerini istiyorum. İlk olarak, pasif gelir bazı nedenlerden dolayı delice tartışmalı gibi görünüyor. Ne zaman pasif para kazanma ihtimaliyle ilgili bir makale yazsam ya da YouTube videosu gönderirsem, yorumdaki insanlar deliriyor.

Sık sık bana pasif gelirin ne anlama geldiğini bilmediğimi ya da neden bahsettiğim hakkında hiçbir fikrim olmadığını söylerler!

Pasif geliri bu kadar sevmemizin ikinci nedeni bariz olanı – hayatım üzerinde çok etkileyici bir etkisi oldu. Pasif gelir elde etmek ailemin bu kadar çok hedefe ulaşmasına yardımcı oldu. Pasif gelirin sağladığı özgürlük nedeniyle cömertçe ve canlı bir yaşamı kendi şartlarımızla verebiliyoruz.

Burada söylediklerimi ispatlamak için, ayda 1000 $ veya daha fazla kazanmak için birçok girişimcinin  kullandığı beş pasif gelir stratejisini tanıtmak istiyorum. Kendinizi yaşam için hazırlamaya hazırsanız, bu yazıyı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.

# 1: Satış Ortaklığı

Yatırım yapmak sonsuza dek süren bir varlık geliştirme stratejisi olduğunda, bu listedeki ilk pasif gelir seçeneği oldukça yenidir. Bağlı kuruluş pazarlaması, diğer şirketleri veya “bağlı kuruluşları” tanıtmak için kullanabileceğiniz bir web sitesine veya platforma sahip olmanızı gerektiren bir gelir fikridir. Birisi, bir ürünü satın almak veya bir hizmete kaydolmak için bağlı kuruluş bağlantınızı kullandığında size ödeme yapılır.

Ana web sitesi olan GoodFinancialCents.com, yatırım firmaları, sigorta şirketleri, çevrimiçi bankalar ve diğerleriyle olan ilişkilerimiz sayesinde her türlü ortaklık geliri elde ediyor. Ama işleri benim yaptığım gibi yapmak zorunda değilsin; Neredeyse her tür web sitesine başlayabilir ve kendi işinizde çalışan ortakları bulabilirsiniz.

Ve unutmayın, mutlaka bir blog başlatmak zorunda değilsiniz. YouTube, podcast’ler ve diğer caddeleri kullanarak üyelerle uğraşan insanları tanıyorum. Sosyal medyayı kullanarak bir ortaklık işi bile oluşturabilirsiniz!

 

# 3: Görüntülü Reklamlar

Pasif olarak ayda 1.000 ABD dolarından fazla kazanmamın bir başka yolu da görüntülü reklamları kullanmak. Bir kez daha, bu blog’a geri dönüyor. Çevrimiçi mülkiyete sahip olmanın güzelliği, birçok yoldan para kazanabileceğiniz gerçeğidir.

Görüntülü reklamlar, otoyol tarafında gördüğünüz reklam panoları gibi çalışır, bunun yerine yalnızca web sitenizde yer alırlar. Mesele şu ki, reklam verenler ürünlerini tanıtmak için para ödüyorlar – reklamları tam da web sitenizde.

Görüntülü reklamların çoğu, sizinle ödeme yapmak isteyen reklam verenler arasında aracı olarak çalışan reklam ağları tarafından ayarlanır. Görüntülü reklamlarla ilgili en iyi bölüm tamamen pasif olmalarıdır. Trafiğinize göre saçma bir miktar para alabilirsiniz – uyurken bile!

 

# 4: TBM Reklamları (Tıklama Başı Maliyet)

Bağlı kuruluş reklamlarıyla, yalnızca bir kişi bağlantınızı tıkladığında ve bir şey için kaydolduğunda veya bir şey satın aldığında ödeme alırsınız. Diğer yandan, görüntülü reklamlar, reklamlarına verdiğiniz trafik ve gözbebeklerine göre ödeme yapar.

Öte yandan, “tıklama başına maliyet” reklamları olarak da bilinen TBM reklamlarıyla, birileri bir reklamı tıkladığında ne yaptıklarından bağımsız olarak size ödeme yapılır. Bir şey satın almaları veya herhangi bir şey için kaydolmaları umudum ve dua etmem gerekmiyor. Her bir tıklama banka hesabıma para yatırıyor.

Bu, tüm gün boyunca kendi web siteme gidip reklamları tıklaya bileceğim anlamına mı geliyor? Sanırım yapabilirdim, ama sonunda o şirket ne yaptığımı anlar ve beni keserdi! Bunu göz önünde bulundurarak, kendi reklamlarınızı tıklamak, buradaki stratejinizin bir parçası olmamalıdır. Bunun yerine, reklamlarınızı her geçen gün daha fazla kişi görecek şekilde trafik oluşturmaya çalışın.

 

# 5: Satış ilanları

Good Financial Cents’i başlattıktan sonra, Jeff’in Hayat Sigortası adlı bir niş sigorta sitesini başlattılar. İster inanın ister inanmayın, ancak bu web sitesini başlattıktan sadece dokuz ay içinde 100.000 dolar gelir elde ettiler.

Web sitesi oluşturmak hiç de pasif değilken, web sitesinde zaman içinde çok daha pasif olmak için birçok değişiklik yaptık. Sonunda, web sitemin yarattığı müşteri adaylarını satmaya bile karar verildi, bir satın alma işlemi yapıldığında komisyon kazanmaktan çok daha iyi bir anlaşma oldu.

Satış ilanları, hayat sigortası komisyonları kazanmaya göre çok daha az karlı olsa da, zaman içinde hayat sigortası satışının çok fazla işe yaradığını fark ettim. İşleri devam ettireceksem, insanları işe almam, bir takımı yönetmem ve çok fazla zaman harcamaları gerekecekti. Bunlardan herhangi birini yapmakla gerçekten ilgilenmedim, bu yüzden bunun yerine satış satmaya başladım. Şimdi anladım ki, benim açımdan çok az çaba sarf ederek pasif gelir getiriyorum.

# 6: Kurs Satışları

Şu an itibariyle, sattığım tek kurs finansal danışmanlar için online bir pazarlama kursu. Neredeyse hiç terfi ettirmeme rağmen, hala çok fazla satış yapıyorum. Kurs da ucuz değil – 2,500 dolar!

Üç yıl önce bu kursu oluşturmak için çok fazla çalışma olsa da, o zamandan beri yaptığım tek şey arkanıza yaslanıp ara sıra satıştan para toplamak. Şu anda kurs ile kolayca ayda 1000 $ kazanıyorum ve bu her hafta aktif bir şekilde terfi ederken yaptığım yüz binlerce doların üstünde.

Bunu akılda tutarak, kurs satışlarıyla para kazanmak bir geçişi açmak kadar kolay değil! İlk önce kursu oluşturmanız gerekir, bu da zamanınızın haftalarını veya aylarını gerektirebilir. Ancak, ürününüzü oluşturmak için gereken çalışmaları tamamladığınızda, gelir pasif olabilir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *