«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Kredi Borcu Erteleme

Kredi Borcu Erteleme

Kredi-borcu-erteleme

Kredi Borcu Erteleme Nedir Nasıl Yapılır?

Banka kredileri, özellikle acil nakit ihtiyaçlarımız karşısında bizlere sunulan en makul bankacılık ürünlerinden birisidir. Gerek faiz oranları, gerekse de kredi içeriği olarak bir çok bankadan teklif alabileceğiniz gibi, tercihinize göre en düşük faiz oranına yönelebilirsiniz. Durum böyle olunca bankalar da bizler için vazgeçilmez hale gelip, nakit para konusunda yanımızda olan kurumların başında geliyor. Kredi kullanırken imzalanan bir çok sözleşme sayfası ise bir takım sorumluluklar omuzlarımıza yükleniyor. Kredi borcunun ödenmemesi halinde başınıza gelecekler ve bazı detayları da kabul etmiş oluyorsunuz. Peki kredi borcu nasıl ertelenir?

Kredi Borcu Erteleme Nedir?

Kredi borcu erteleme, zaruri ihtiyaçlar karşısında başvurulabilecek bir yöntemdir. Resmi olarak belgeleyebildiğiniz (Askerlik, Hastalık vb.) bazı durumlar için bankalar ile görüşme sağlayarak kredi borcunuzu rahatlıkla erteleyebilirsiniz. Resmi evraklarınız ile beraber bankalara yapacağınız başvurularda bankalar talebinizi değerlendirecek, kredi borcunuzu talep ettiğiniz doğrultuda erteleyecektir. Elbette bu demek olmuyor ki her banka kredi borcunu erteleyecek veya sizin istediğiniz süre zarfında erteleme yapacak. Banka kredi borcu ertelemenin bazı şartları ve gereklilikleri de mevcut.

Kredi Borcu Nasıl Ertelenir?

Eğer kredi borcunuzu ertelemek istiyorsanız öncelikle bazı şartları karşılıyor olmanız gerekiyor. Hemen hemen tüm bankaların kredi erteleme seçenekleri birbirinden değişik şartlar gerektirebiliyor. Aranan şartlardan bazıları şunlardır;

  • Resmi evraklar ile mazeret bildirimi,
  • Kredi borcunun bu zamana kadar düzenli ödeniyor olması,
  • Kredi sicilinde herhangi bir bozulma olmaması,
  • Aylık gelir durumunun değişmemesi.

Aranan şartlardan sadece bazılarıdır. Resmi evrakların banka şubelerine iletilmesinden hemen sonra banka çalışanları sizden bir form veya dilekçe doldurmanızı isteyecektir. Bu dilekçeye ek olarak sunmuş olduğunuz evrak ile beraber talebinizi genel müdürlüğe iletecek ve talebin değerlendirilmesini bekleyecektir. Peki kredi borcu ertelenmezse ne yapmalı?

Borç Transferi Kredisi ile Borç Ötelemek

Eğer bankanız kredi borcu erteleme işine sıcak bakmıyorsa, borç erteleme kredileri ile de şansınızı deneyebilirsiniz. Faiz oranları düşük olan bankalardan kredi başvurusunda bulunarak borcunuzu diğer bankaya transfer edebilir, başvuru yaparken ileri tarihli bir ödeme başlangıcı seçebilirsiniz. Bu gibi bir kredi kullanabilmek için bankaların ertelemeli kredilerine başvuru yapmalısınız.

Ertelemeli Krediler ile Borç Erteleme

Bankalar bazı dönemlerde ertelemeli krediler vererek müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yapılan kampanyalar doğrultusunda bankalardan bu gibi krediler kullanabilirsiniz. Bankalar, sürekli ertelemeli kredi vermese de, çalışmış olduğunuz banka ile görüşerek ertelemeli kredi seçeneklerini öğrenebilirsiniz. Bu sayede krediyi 3 ile 6 ay erteleyerek diğer bankadan yeni bankaya taşıyabilir, ödemelerine ise 3 veya 6 ay sonra başlayarak kredi borcunuzu da ertelemiş olursunuz. Elbette tüm bu işlemler için öncelikle kredi notunun yüksek olması gerekiyor.

Değerli okuyucularımız sizlerin bilgilerine sunmak amacı ile yayımlamış olduğumuz haberimiz olan kredi borcu erteleme, kredi kartı borcu erteleme ve kredi öteleme gibi söz konusu olan hususlar hakkında aklınıza takılan bütün sorularınızı haberimizin alt sol köşesinde buluna yorum cevap bölümünden bizlere sorabilirsiniz. Bu kısımdan sormuş olduğunuz bütün sorular en geç 24 saat içerisinde cevaplanacaktır. Ayrıca yine sitemizde Ziraat Bankası borç kapatma kredisi, Denizbank borç kapatma kredisi, YapıKredi borç kapatma kredisi ve yine bütün bankalara ait borç kapatma kredisi gibi önemli hususlar yer almaktadır. Bu tarz ve aramak istediğiniz haberleri haber arama kısmına yazarak araya bilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *