«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Kamu Borçlarını Yapılandıranlar İçin Son Fırsat

Kamu Borçlarını Yapılandıranlar İçin Son Fırsat

borc-yapilandirma

Kamuya olan borçlarını yapılandıranlar için son gün tarihi olan 15 ekim gelmiş durumda. Bu fırsatı kaçırmak istemeyip değerlendirecek kişilerin kamu alacaklarına ilişkin kanun kapsamındaki borçların peşin veye iki taksitli ödene bilmesi için tanımlanmış süre 15 ekim de son buluyor. Aslında bu tarih hepinizin de bildiği üzere 1 ekimde dolacak olmasıydı fakat Cumhur Başkanı tarafında son olarak 15 ekim tarihine uzatılmıştı. 15 ekim son ödeme veya iki taksitli ödemenin yapılması gereken tarih. Bu yapılandırma yani 7143 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında söz konusu olan kamu borçlarınızı ödeyerek sırtınızdaki bir yükten kurtulmuş olacaksınız. Fakat son gün tarihini geçirmemeniz gereklidir.Bu kanun kapsamında kimler başvuruda bulunmuştu onlara da açıklık getirelim. Kamuya ait herhangi bir kuruma birikmiş vergi borcu, trafik ceza borları, yıllarca ödenmemiş trafik sigortaları, birikmiş ve ödenmemiş sigorta primleri, av yasakları kapsamında cezai işlem uygulanmamış fakat ödenmemiş durumda olanlar vb. bir çok borç şekli saya biliriz yani Devlet kuruluşlarına olan borçlarınızın hepsi bu kapsamın içindedir. Bu kanun kapsamında yararlanmak için birçok bireyin ve mükelleflerin talepleri olmuş ve bu talepler doğrultusun da borç faizlerinin düşürmüş ve kalan kamu borçları da belirli taksitlere bölünmüş ödeme kolaylıklarından faydalanmıştır. Fakat söz konusu olan 7143 sayılı kamu borçlarını yapılandırılması kanunu kapsamında bu yapılandırmaya başvurusunu yapmış ve ilk peşin kısmını ödememiş kişilerin mutlak suretle yapılandırmadan faydalanmak için 15 ekim tarihini geçirmemeleri gerekmektedir. Çünkü bu kamu borçlarının rahat ödenmesi için Devlet tarafından ödemesi kolaylaştırılmış ve vergi borcu mükelleflerinin kamuya olan borçlarını daha rahat ödemesine imkan ve olanaklar sağlamıştır. Bir daha vergi affı çıkar mı veya ne zaman çıkar bilinmemektedir. Bu sebeplerden dolayı mükelleflerin bu fırsatı değerlendirmeleri onlar için mükellefler için büyük önemler taşımaktadır. Çünkü en küçük bir ihaleye bire girecek olsalar mutlaka vergi borcu yoktur yazısı istenmektedir.

7143 Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların 15.10.2018 Tarihine kadar nakit ödemenin gerçekleşmesi durumunda hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ÜFE tutarından yüzde 90 indirim, idari para cezalarının da aslından %25 olarak uygulanacak indirim den yarar sağlayacak olmasının yanı sıra katsayı da uygulanmayacak olması çok önemli faktör olacaktır. Bu hususta faydalanmak isteyen kamu borcu bulunan mükellefler borçlarının hepsini peşin ödeme yaparak kapata bilecekleri gibi ayrıca taksitli imkandan da fayda sağlaya bilecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *