«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. OSB’deki Arsalar Yatırımcıya Bedelsiz Verilecek

OSB’deki Arsalar Yatırımcıya Bedelsiz Verilecek

organizeeee

Organize sanayi bölgelerindeki bedelsiz olacak şekilde tahsis edilmesi için başlatılan çalışmalar devam ederken bu konunun kararları alınmış ve bu arazilerden faydalanmak istenmiştir. Organize sanayi bölgelerinde bedelsiz arsa tahsisinin genişletilmesi ilişkin alınan karar doğrultusunda 4’üncü kademe olarak nitelendirilen gelişim bakımında ilerlemiş ilçeler de söz konusu arsaların tahsislerinin yapılacağı duyurulmuştur. Bu karar kapsamının hazırlıkları ve çalışmaları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Yapılan çalışmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca organize sanayi bölgelerindeki bedelsiz arsaların tahsisinin yapılacağı da Resmi Gazetede yayınlanarak duyurulmuş ve komuoyuyla paylaşılmıştır.

Söz konusu olan organize sanayi bölgelerindeki bedelsiz arsaların kapsamları da genişletilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın’da imzası ile kararı alınarak resmi gazetede yayınlanmış olan bedelsiz arsaların kapsamlarının genişletilmesi hususun da organize sanayi bölgelerinde bulunan bedelsiz arsaların tahsisi konusundaki bütün çalışmaların tamamlanmış olduğu da dile getirilmiş ve bundan sonra bu arsaların boşta kalmayacağı ve bu arsalarda artık üretimlerin yapılacağı ve üretime katkı yapmak, organize sanayi bölgelerinin büyümesini ve çok önemli bir konu olan istihdamın sağlanması için kullanıma açılacağı da belirtilmiştir.

Bu hususun ve alınan organize sanayi bölgelerindeki bedelsiz arsa tahsisi kararlarının ardında ülkemizin uğradığı ekonomik saldırılar sonucunda ekonomik ve finansal sıkıntıların oluşması enflasyonun fırlaması gibi nedenlerin çok büyük önemi olduğu fakat aslında esas olan hususun daima üreten bir Türkiye olmak yolun da atılan adımlardan biri olduğunun da mesajları verilmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *