«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İçişleri Bakanlığı Personel Alımı 2021

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı 2021

İçişleri Bakanlığı Personel alımı 2021 www.finanshaberi.net

 

İçişleri Bakanlığı Memur Alımı 2021

 

2021 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Üniverstelerin hangi bölümünden mezun olmak gerekir? Kpss’nin hangi bölümünden kaç puan şartı var? Maaşları ne kadar? Hangi pozisyonlarda alım yapılıyor? Yaş sınırı kaç? vb İçişleri Bakanlığı personel alımıyla ilgili tüm sorularınızın cevaplarını sizler için araştırdık. Yakın zamanda tam olarak personel alım tarihlerinin yayınlanması beklenirken, geçtiğimiz yıllara bakılarak, başvuru şartlarının ve prosedürün aynı şekilde işlenmesi beklenmektedir.

İç İşleri Bakanlığı Memur Personel Alımı Şartları

1)Ünivertenin ilgili bölümünden (Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, Uluslararsı İlişkiler, Ekonomi, Mühendislik fakülteleri) 4 yıllık mezun olmak gerekiyor.Eğer yurtdışından bir üniversteden mezun olmuşsa YÖK tarafından verilen denklik belgesi alınması zorunlu olmaktadır.
2) KPSS de ilgili puan türünden en az 60 puan almak gerekmektedir.
3) T.C vatandaşı olması zorunludur.
4) Başvuru yapan bireylerin 35 yaşını doldurmamış olmaları şarttır.
5) Erkekse askerlikten ya muaf ya da yapmış olması zorunludur.
6) Adli sicil kaydında devlete karşı suç işlememiş olmak ( Bunla ilgili olarak ayrıntılı bilgiyi İçişleri Bakanlığı sitesinden bakabilirsiniz)
7) Akıl sağlığının yerinde olması zorunluğu bulunmaktadır.
8) 657 sayılı Devlet memurları kanununun 48.maddesinde (a) bendinde belirtilen husulara uymak
9) Çalıştığı bir kurum varsa örneğin; bir avukatsa, bağlı olduğu barodan avukat olduğuna dair belgeyi başvuru formuna koymak zorunda ( Başka mesleklere göre çeşitlilik gösterebilir.)

İç İşleri Bakanlığı Personel Alımı Mülakat Süreci

İçişleri Bakanlığı mülakat süreci, bakanlığın belirlediği kurul tarafından yönetilmektedir . Kurulun aday personellere yönelteceği sorular İçişleri Bakanlığı Mahali İdareleri Kontrolleri Yönetmeliği sınav konuları başlıklı 8. maddesinde yazanlar yanı sıra başvurmak istediğimiz bölümle alakalı örneğin; üniverstenin ekonomi bölümünden mezun olmuşsanız kurul size sorularını bu eksende sorar. Genel kültür ve Türkçe’ye olan hakimiyetinizde kurul tarafından değerlendirilmeye tutulacaktır. Kurul 100 puan üzerinden puanladıktan sonra 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak ve en yüksek puandan en az puan alana doğru sıralama yapılıp ihtiyaç duyulan kadar personel istihdam edilecek.
İçişleri Bakanlığı son yaptığı personel alımlarını Merkez Teşkilatı emrinde istihdam etmektedir. Merkez Teşkilatında maaşlar:
Avukat en düşük 4.800 TL en yüksek 5.225 TL
Mühendislik en düşük 5.200 TL en yüksek 5.700 TL
Teknik personeller en düşük 4.700 TL en yüksek 4800
İçişleri Bakanlığı bünyesinde personel alımlarını Avukat, Endüstüri müh. Bilgisayar müh. Programcı, Ekonomist, Grafiker, İstatikçi olarak gerçekleştirmektedir .

İç İşleri Bakanlığı Başvuru Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle gönderdiğiniz bilgilerin kesinlikle doğru olması gerek. Eğer yanlış bilgi gönderdiğiniz anlaşılırsa personel adaylığından çıkartılıp ayrıca devlet kurumunu aldatmadan hakkınızda cezai işlem uygulanır. Pandemi sebebiyle gönderilmesi gereken belgeler e-posta yoluyla bakanlığa gönderilecek. Aksi durumlarda örneğin; kargo yada bizzat kendiniz götürmeye çalışırsanız başvurunuz geçersiz sayılacak. Başvuru belgelerinizi belirtilen süreye kadar hazır etmeniz gerek. Başvuru adaylarının bakanlığın personel sitesinden aday personel bölümündeki fotoğraf kısmına uygun ölçekte fotoğraf koymaları gerekmektedir.
Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *