«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Sigarayı Kapalı Dolapta Satmayan Esnafa 5 Bin TL Ceza Verilecek

Sigarayı Kapalı Dolapta Satmayan Esnafa 5 Bin TL Ceza Verilecek

yasak sigara

Ak Parti Meclis Başkanlığı’na sunduğu yeni yasa teklifin de sigarayı kapalı dolapta satmayan esnafa 5 bin TL para cezası uygulanması yönünde karar alınmasını istiyor. Yasanın ilk amacı ise Ak partiye göre sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulandığı ve bu şiddetin sigara içenler veya sigara satanlar tarafından yapıldığı akıllara gelmektedir. Sigara yasası iyi güzelde acaba sigara kullanan insanlar sağlık çalışanlarına ne yönde şiddet yapmış bu bilinmemektedir. Ülkemizin yarısından daha fazlasının sigara kullanıldığı düşünüldüğünde bu demek oluyor ki Ülke insanımın en az 50 milyonu sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uyguluyor. Kendimden örnek verecek olursam 26 yıldır sigara kullanıyorum hiçbir sağlık çalışanına veya sigara yüzünden hiçbir canlıya şiddet uygulamadım.

Bu çıkarılmak istenen yasa çocuklara kötü örnek olunmasın veya çocuklarımızı zehirli alışkanlıklardan uzak tutalım veya yeni yetiştirilen neslin hiç sigara alışkanlığı olmasın diye yeni yetişecek neslin sağlığı düşünülerek çıksa nede hoş olur. Fakat yapılan açıklama çok yanlıştır. Sigara kullananlar sağlık çalışanlarına şiddet uyguluyor gibi mantığa sığmayan bir açıklamadır.

Üstteki yazılarım da anlattığım üzere keşke çocuklarımızın sağlığı düşünülse de çıkarılsa. Fakat burada farklı bir tezat var. Madem öyle üzerinden en çok vergi alınan sigara aynı zaman da küçük esnafın en çok sattığı ürün yani küçük esnafın dükkanına  müşteri getiren ürün tamamen yasaklansın Ülke içinde hiç bir şekilde sigara ve tütün mamüllerinin satışına izin verilmesin daha hayırlı olacaktır. Bu uygulama küçük esnaf hiçbir şekilde düşünülmemektedir. Her müşteri gelişinde dolapla aç kapa oynaması beklenmektedir. Günümüz koşulların da marketler tarafından ezilen küçük esnaf grubu olan bakkal ve kuru yemiş  dükkanları en çok sattığı ve o ürün sayesinde zar zor ayakta kalabildiği ürünü de elinden almak doğrumu. İlk söylediğimiz üzere sigara Türkiye genelinde yasaklansın tütün yasaklansın kaçak sigara hiç bir şekilde satılmasın diye bir yasa çıkara bilirlerse bir sigara kullanıcısı olarak bende tebrik edip alkışlarım. Sigarayı kapalı dolabın içinden alıp içen vatandaş sağlık çalışanına şiddet uygulamayacak fakat açık raftan alırsa şiddet uygulayacak çok komik bir ifadedir. Bizim de dileğimiz sigara Ülkemizde ya hiç satılmasın yada küçük esnafın ekmeğiyle oynanmasın.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *