«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. 500 Komiser Yardımcısı Alımı İçin İstenen Şartlar

500 Komiser Yardımcısı Alımı İçin İstenen Şartlar

komiser

Polis Akademisi Başkanlığının kendi sitesinden yapılan duyurular kapsamın da toplam 500 komiser yardımcısı alınacağı belirtilmiştir. Bu husus da alınacak komiser yardımcılarının 450 sinin erkek komiser yardımcısı olacağı ve geriye kalan 50 komiser yardımcısının ise bayan olacağı duyurulmuştur. Yapılan duyuru neticesinde Komiser yardımcısı alımının Polis Amirliği Eğitim Merkezin de 2018 yılı 5. dönem ilk derece amirlik eğitimi mensubu adayları arsından alınacağı da eklenerek bu alım için gereken şartları taşıyan Emniyet mensubu Polis Memurlarının başvuru yapabilecekleri de açıklanmıştır. Toplam sayısı 500 olan Komiser Yardımcısı alımı için gereken şartlar nelermiş şimdi onları açıklayalım.

Başvuru Yapabilmek İçin Gerekli Şartlar

Söz konusu olan Komiser Yardımcısı alımı için gereken şartların başında öncelikle mesleki alanda fiilen en az iki yılını doldurma şartı aranmaktadır. Bu açıklamaya göre başvuru yapacak kişilerin mutlak suretle mesleklerin de iki yılını doldurmuş olması gerekmektedir. Bu husus da gereken şartların ikincisi de yaş sınırı ile ilgili olmaktadır. Başvuru için gereken şartlardan ikincisi olan yaş sınırın da ise 45 yaşından gün alınmamış olmasıdır. Ayrıca bu başvuruyu lisans mezunu polis memurları, Baş polis memurları da dahil olmak üzere kıdemli Baş Polis memurlarının da başvuruda buluna bilecek olmaları da açıklanmıştır. Bu kapsam da başvuruların yapıla bilmesi için gerekli tarih de belirtilmiştir. İşte o tarihler.

Ön Başvurunun Yapılacağı Tarihler

Toplam da 500 Komiser Yardımcısı alımı için ön başvuru tarihi 26.10.2018 ile 05.11.2018 tarihleri arasında yapılacağı belirtilerek sınav tarihlerinin ise Personel Bilgi Sistemi üzerinden duyurulacağı açıklanmış ve bu kapsamda başvuruda bulunup sınava girecek polis memurlarının sınav ücreti olan 200 TL yi ilgili bankaya yatırmaları gerektiği de açıklanmıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *