«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. 2020 Yılı Süt Parası Ne Kadar

2020 Yılı Süt Parası Ne Kadar

süt parası www.finanshaberi.net

2020 Süt Parası Ne Kadar?

Süt parası 2020 yılı için, İş Kanunu’nda emzirme ödeneği olarak geçer. Süt parası, doğum yapan annelere ödenen bir yardım parasıdır. Bu yardımı alabilmek için, annenin çalışmıyor olması, eğer çalışıyorsa SSK’lı bir işte çalışıyor olması gerekmektedir. Eğer anne çalışmıyorsa, babanın da mutlaka SSK bünyesi altında çalışıyor olması gerekmektedir.

 

Süt Parası 2020 Yılında Ne Kadar?

Süt parası 2020 yılı için 202 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ödenek, sadece bir aya mahsus olarak ödeniyor. Süt parasını almaya hak kazandıysanız, bu ödeneği 5 yıl içerisinde herhangi bir banka şubesinden çekebilirsiniz.

 

Süt Parası Almak İçin Gereken Şartlar 2020

Emzirme ödeneğinin anne tarafından alınabilmesi için, belli başlı bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şöyledir,

1-Doğum yapan annenin, doğumdan son bir yıl öncesi için, en az 120 günlük sigorta priminin ödenmiş olması gerekmektedir.

2-Baba çalışıyorsa fakat anne çalışmıyorsa, baba, annenin yerine bu ödeneğe başvurabilir.

3-Doğum yapmış olmak gerekmektedir.

 

Emzirme Ödeneği Alabilmek İçin Ne Zaman Başvuru Yapılır?

Emzirme ödeneğinin alınabilmesi için, bebeğinizin doğum tarihini takiben beş yıl içerisinde bu ödeneği alabilirsiniz. Eğer bebeğinizin doğumu üzerinden beş yıl geçtiyse, bu ödeneği almanız da pek mümkün olmamaktadır. Örnek vermek gerekirse, bebeğiniz Ocak 2020’de doğarsa, Ocak 2025’e kadar bu ödeneği banka hesabınıza talep edebiliyorsunuz.

 

Emzirme Ödeneği Hangi Hesaba Gönderilir?

Emzirme ödeneği almak için SGK üzerinde tanımlı bir banka hesabınızın bulunması gerekir. Ancak banka hesabınızı SGK’ya tanımlattırmış olmasanız dahi, kimliğinizi göstererek, Ziraat Bankası veya PTT şubelerinden hak ettiğiniz ödeneği alabilirsiniz.  Ödemeyi Ziraat Bankası sisteminden alabilmek için, ayın 8’i ile 14’ü arasında başvuru yapma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Bu tarihler dışında yapılan başvurularda ödenek verilmez.

 

Süt Parası Ne Zaman Hesaba Geçer 2020

Süt parası 2020 yılı için, SGK’ya tanımlı olan banka hesabına otomatik olarak yatırılmaktadır. Bunun için herhangi bir talep girmenize gerek yoktur. SGK’ya tanımlı olan banka hesabınıza para otomatik yatar. Ancak SGK sistemine tanımlı bir banka hesabınız yoksa, bu durumda paranın yatırılması için, Ziraat Bankası ya da PTT şubelerine gitmeniz gerekir, aksi takdirde ödeneği alamayabilirsiniz.

202 TL bedelli süt paranızı banka hesabınıza aldıktan sonra dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Söz konusu paranın beş yıl zamanaşımı olduğunu da hatırlatalım. Ödenek, en son güncellenen fiyat üzerinden yatırılıyor. Yani beş yıl önceki parayı değil 2020 yılı için güncel ödeneği alıyorsunuz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *