«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Karaca Giyim Konkordato Başvurusu Yaptı

Karaca Giyim Konkordato Başvurusu Yaptı

KARACA

Ülkenin İlk İhracat Yapan Tekstil Firması Konkordata Başvurusu Yaptı / Karaca Giyim Konkordato Başvurusu Yaptı

Karaca Giyim Konkordato Başvurusu Yaptı ; Ülkenin en eski ve en köklü tekstil firmalarının başında gelen Karaca Tekstil konkordato başvurusu yaptığını açıkladı. Markanın geçmişi çok eskilere dayanmakta olup bu markanın temelinin 1917 yıllarında kurulduğu bilinmekte olup ayrıca Türk tekstil sektörünün ilk ihracatını gerçekleştiren firma olduğuda bilinmektedir. Toplam mağaza sayısı 90 olan olan Türk tekstil devi firma hakkında açıklamada bulunan ‘Çift Geyik Karaca’ için konkordato başvurusunda bulunduklarının açıklamasını yaptı.

Konkordato Başvurusu Hakkında Açıklamalar

Karaca Giyim Konkordato Başvurusu Yaptı ; Çift Geyik Karaca Konkordato talebiyle ilgili başvuru yapmış ve dava dilekçesinde şu ifadelere yer vermiştir. Çift Geyik Karaca ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve dolar ve döviz kurundaki artıştan dolayı döviz cinsi kredilerinin mali dengelerini bozduğunu açıklayarak dilekçesine eklemiştir. Ülkemizin en köklü ve ene eski tekstil firmalarının başında gelen firmanın Türkiye ve Azerbaycan’da toplam 90 mağazası bulunmaktadır.

Toplam Borç 171 Milyon TL

Karaca Giyim Konkordato Başvurusu Yaptı ; Dava ve Karaca giyim A.Ş’ nin Konkordato talebinde bulunduğu borç toplamı 171 milyon TL olmaktadır. Firma sahibi olan üç kardeşin konkordato talepli davası Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesinde açıldı. Açılan davada firmanın yaşadığı mali darboğaza ilişkin gerekçeler sunularak dava dilekçesine eklendi. Söz konusu olan dava cinsine göre döviz cinsinden alınan yüklü krediler AVM kiralarındaki artışlar ve buna istinaden ülken ekonomisinden dolayı yaşanan parakende satışların da düşmesi gerileme yaratmış ve bu hususta bankaların kredi kullandırmamasına neden olduğu açıklanmış ve şirketlerinin mali yapılarının bozulduğunu açıklamışlardır. Toplam 171 milyon liralık borcu bulunan şirket için Konkordato kararı verilmesi halinde faaliyetlerin etkin bir biçimde sürdürüleceğini de yapılan açıklamalarına eklemişlerdir.

Ulusoy turizm konkordato verdi : https://www.finanshaberi.net/genel/ulusoy-turizm-konkordato-ilan-etti/.html

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *