«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Engelli ve 2828 Sayılı Kanunla İşe Gireceklere Bakandan Müjdeli Haber

Engelli ve 2828 Sayılı Kanunla İşe Gireceklere Bakandan Müjdeli Haber

BAKANNNNNNN

Aile ve Sosyal Çalışma Bakanından İşe Gireceklere Yeni Yıl Müjdesi

2019 yılına sayılı günler kala bütün engelli vatandaşlarımız bu müjdeli haberin gelmesini bekliyordu. Sadece engelli vatandaşlarımız değil Devlet korumasında olan 2828 Sayılı kanundan yani Devlet yurtlarında kalmış ve yetişmiş başvurusunu yapmış atamasını bekleyen gençlerde bu müjdeli haberi bekliyordu. Engelli ve 2828 Sayılı kanun hükmünde ataması yapılacak olan vatandaşlarımıza 2019 yılı ataması için müjdeli haberi Aile ve Sosyal Çalışma Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK Hanım duyurdu. Sayın Bakan Zehra Zümrüt Hanım konu hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Haberin detaylarına ve sayın Bakanın açıklamalarına hep birlikte göz atalım.

Bakan Zehra Zümrüt Hanımın Açıklamaları

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Hanım verdiği müjdeli haberin ardında konu hakkında açıklamalarda bulunarak merak edilen sorulara yanıt vermiştir.  Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Hanım 2Bin 504 engelli ve 3 bin 274 genç memur adaylarının atamalarının yapılacağını açıklamıştır.  Sayın Zehra Hanım 2 bin 504 engelli vatandaşımızın ve 3 bin 274 Devlet korumasın da yetişmiş olan gençlerimizin atamalarını gerçekleştireceklerini söyleyerek açıklamalarına devam etmiştir.

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK hanım söz konusu olan atamaların yapılacağını açıklayarak bu atamaların başvuru hak sahiplerinin kura çekimi ile atanacağını bildirmiştir. Açıklamalarına devam eden Sayın Bakan 2 bin 504 engelli memur alımı yapılacağını söylemiş ayrıca Devlet korumasında yetişen hak sahibi olan gençlerimizin ise Bakanlıklardan gelen talepler doğrultusunda Mühendis, Öğretmen ve Hemşire gibi unvanlı kadrolara atanacaklarını duyurmuştur. Söz konusu olan atamaların Devlet Personel Başkanlığına Bildirildiğini açıklayan Sayın Bakan ilk okul düzeyinde 198, orta okul düzeyinde 534 ön lisans düzeyinde 773 lisans düzeyinde 999 kişi mevcut olmak üzere 2 bin 504 kişilik kadronun ataması yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirdiklerini yenileyerek Devlet korumasında yetişen 3 bin 274 gencimizin sevinç ve heyecanlarına ortak olmak istediklerini ifade ederek açıklamalarına son vermiştir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *