«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Personel Alımı

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Personel Alımı

Avrupa

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Personel Alımı İlanı

Avrupa Birliği Başkanlığı Merkez Teşkilatı’na bağlı Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’nda 8. dereceden kadrolu olarak çalışacak personel alımı yapacaktır. Alınacak olan personeller Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamında görevlendirilecektir. 2020 yılında istihdam edilmek üzere toplam 22 kişi alınacaktır. Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 personel alımı kapsamında alım yapılacak olan pozisyon, alım şartları, başvuru tarihleri ve başvuru şekli gibi bilgilere okumaya devam ederek ulaşabilirsiniz.

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Alınacak olan 22 personel yazılı sınav ile istihdam edilecektir. Ayrıca adayların KPSS puanlarının olması gerekmektedir. Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 personel alımı için adayların taşımaları gereken ayrıca birtakım şartlar bulunmaktadır. Adayların başvuru öncesinde bu şartları ve kriterleri dikkate almaları önemlidir. Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 personel alınacak pozisyon dahilinde Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alınacaktır. Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 personel alımı için başvuracak kişiler Türkiye’de örgün eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarının dört yıllık fakültelerinde siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iletişim, gıda mühendisliği ya da veterinerlik fakültelerinden mezun olmuş olmalıdır. Eğitimlerini farklı ülkelerde edinmiş olan kişiler de Avrupa Birliği ya da Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış denklik bilgisine sahip olmalıdırlar. Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 personel alım şartları detaylı olarak belirtilmiştir.

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 personel alımı ilanına başvuracak kişilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48nci maddesince vurgulanan genel şartlara haiz olmaları;

Çalışmaya engel teşkil edecek herhangi bir fiziksel ya da zihinsel rahatsızlıklarının bulunmaması;

2020 Ocak ayı itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları;

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 ya da 2019 yıllarında yapılmış olan KPSS’den 80 puan ve üstünde puan almış olmaları gerekmektedir.

Yazılı sınav için kontenjanın 10 katı kadar aday çağırılacaktır. Adaylar ayrıca başvuru sırasında

KPSS sonuç belgelerini;

YDS veya buna denk herhangi bir Yabancı Dil Sınavı sonuç belgelerini;

T.C. kimlik fotokopisini;

3 adet vesikalık fotoğrafı;

Adli sicil belgesini;

Özgeçmişlerini;

Erkek adaylar için askerlik durum beyanını teslim etmelidir.

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Uzman Yardımcılığı için alımlar 23 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 09:30’da başlayarak 10 Ocak 2020 Cuma günü saat 18:00’de sonlanacaktır. Başvuru tarihi ve saatinden sonra yapılacak başvurular kesinlikle dikkate alınmayacaktır. Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 personel alım şartları altında bildirilen tüm belgelerin posta ya da kargo aracılığıyla ulaşması önemlidir. Bu yüzden başvuru yapacak kişilerin kargoya bağlı olan gecikmeyi de göz önünde bulundurarak belgelerini göndermeleri önerilir. Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı uygulanacaktır. Adayların alan bilgisi, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri ile Avrupa Birliği konuları ile yabancı dil bilgisinde bilgili olmaları beklenmektedir. Yazılı sınavın 8 Mart 2020 Pazar günü saat 09:30 ile 12:30 saatleri aralığında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yapılması planlanmaktadır. Adaylar saat 09:15’e kadar sınav salonuna giriş yapmış olmalıdır. Sözlü sınav tarihi ise daha sonra ilan edilecektir.

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Avrupa Birliği Başkanlığı 2020 Uzman Yardımcılığı alımı için başvurular Avrupa Birliği Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Ankara adresine yapılacaktır. Kargo ile gönderilecek olan belgelerin iadeli taahhütlü olarak gönderilmesi şarttır. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listeleri 28 Şubat 2020 tarihinde Avrupa Birliği Başkanlığı resmi web sitesinde ilen edilecektir. Adaylar sonuçları bu siteden takip etmelidir. Sınav giriş kartları ise Avrupa Birliği Başkanlığı’ndan 6 Mart 2020 Cuma günü mesai bitinceye dek şahsen teslim alınabilecektir. O tarihe kadar kartlarını teslim almayan adaylar sınav günü sınav saatinden önce gelerek girişten de teslim alabileceklerdir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *