«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Adalet Bakanlığı 2020 Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 2020 Personel Alımı

ADALET

Adalet Bakanlığı 2020 Memur Alımı

Adalet Bakanlığı’nın merkez teşkilatına bağlı genel idare hizmetleri sınıfında 7. ve 8. dereceden kadrolu olarak 15 adet stajyer alınacaktır. Personeller Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik doğrultusunda istihdam edilecektir. Başvurular sonrası kriterleri sağlayan adaylar sözlü sınava tabii tutularak açıktan atama yoluyla göreve getirilecektir. Adalet Bakanlığı 2020 personel alımı dahilinde personel alınacak pozisyon, alım şartları, sınav tarihleri ve sınav başvurusu gibi bilgilere erişmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Devlet memuru olmak üzere Adalet Bakanlığı bünyesine atanacak olan kişiler 7. ve 8. dereceden memur olarak görev alacaklardır. Adayların ilgili ilana başvurabilmeleri için sınava katılma ve başvuru şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. Adalet Bakanlığı 2020 personel alınacak pozisyon kapsamında 15 adet stajyer kontrolör alınacaktır. Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi ilanda ilgili kadrolara başvurabilecek adayların tüm nitelikleri ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

Adalet Bakanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Adalet Bakanlığı 2020 personel alımı için adaylar birtakım personel alım şartlarını taşımalıdır. Bu şartlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48inci maddesinde net bir şekilde belirtilmiştir. Bu şartlara ek olarak adaylar:

  • 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 36 yaşlarından gün almamış olmalı;
  • Yurt içinde örgün eğitim veren üniversitelerin 4 yıllık Hukuk, Siyasal Bilimler, İktisat, İdari Bilimler, Maliye, İşletme fakültelerinden mezun olmalı;
  • Yurt dışında eğitim görmüş adaylar diplomaları için onaylı denklik belgesi almalı;
  • 2018 ya da 2019 yıllarında yapılmış olan KPPSS A grubu dahilindeki KPSSP9 ve de KPSSP48 puan türlerinden birinde 70 puan ve üstü almış olmalı;
  • Erkek adayların vatani görevlerini tamamlamış olmaları, askerlikten muaf olmaları ya da tecil ettirmiş olmaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Merkez teşkilatında stajyer kontrolör olmak için adaylar başvurularını 6 Ocak 2020 tarihinden 20 Ocak 2020 tarihine kadar yapabileceklerdir. Başvuru için son saat olarak mesai bitimi dikkate alınacaktır. Başvurusuna göre değerlendirmesi olumlu olanlar sözlü sınav için ayrılmış olan kontenjan doğrultusunda 24 Şubat 2020 ve 25 Şubat 2020 tarihlerinde saat 09:00’da Harbiye Mahallesi, Tavuskuşu Sk. No:18 Dikmen/Ankara adresindeki Ankara Hâkimevi’nde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan kişilerin listeleri Adalet Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden duyurulacaktır. Adaylar başka bir yolla ulaşılıp ayrıca duyuru yapılmayacaktır.

Adalet Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Adalet Bakanlığı 2020 personel alımı için başvuruların belirtilen tarihler arasında Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine son başvuru saatine bırakmadan şahsen yapılması gerekmektedir. Adaylar isterlerse belgelerini posta yoluyla da gönderebilirler. Ancak postadaki herhangi bir gecikmeden ötürü başvuru süresinin aşılması durumunda kesinlikle inisiyatif tanınmayacaktır. Bu sebeple adayların bu hususu göz önünde bulundurması ekstra önemlidir.

Adayların başvuru sırasında Adalet Bakanlığı web sitesinden indirebilecekleri Ek-1 Başvuru Formu, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesi; bilgisayar ortamında doldurulmuş, fotoğraf yapıştırılmış ve ilgili yerleri imzalanmış ikişer adet Ek-2 Güvenlik Soruşturması Formu; mezun oldukları okulun diploması ya da geçici mezuniyet belgesi; transkript belgesi; fiziksel ve ruhsal sağlığının her türlü fizilsel ve iklimsel şartta görevini yapabilmesine izin verdiğini bildiren sağlık beyanı; askerlim durum beyanı ve fotoğraflı özgeçmiş teslim etmeleri gereklidir.

Sözlü sınav Adalet Bakanlığı Sınav Kurulu tarafından yapılacak olup adayların sınavdan başarılı bir şekilde geçmiş sayılmaları için en az 3 kurul üyesinin olumlu oyunu almaları ve 100 üzerinden 70 ve üstü puan almaları gereklidir. Aynı puanı alan adaylar arasında sıralama KPSS puanına göre yapılacaktır. Sözlü sınavda adayların anlama ve anlatma becerisi, tavır ve hareketleri, genel kültürleri, fizik ve moral yetenekleri de dikkate alınacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *