«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Şubat Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı

Şubat Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı

işsizlik

İşsizlik Oranları Arttı 2019

Değerli okuyucularımız bugün sizlere yeni açıklanmış olan şubat ayı işsizlik rakamları hakkında bilgiler vermek istiyorum. TÜİK tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda görünen durum Ülke açısından ve Ülkemiz gençleri açısından hiç iç açıcı bir durum olmamaktadır. İşsizlik oranları hangi dönem açıklanırsa açıklansın gün geçtikçe yükselmeye devam etmektedir. Özellikle genç işsizlik oranlarındaki artışlar hiç gözden kaçmamakta olup Ülke gençleri ve Ülke geleceği açısından çok daha kötüye gitmekte ve her dönem TÜİK tarafından yapılan açıklamalarda İşsizlik oranları giderek yükselmektedir. Ülke genelinde yaşanan işsizlik sayılarındaki artışlara baktığımızda ülke ekonomisininde hiç iyiye gitmediğinin sinyallerini açıkça bizlere göstermektedir. Özellikle Üniversiteli işsizlerin sayısındaki artışlar her dönem giderek artış göstermektedir. TÜİK tarafından yapılan açıklamalarda iş gücü istatistiklerine göre İşsizlik oranının yüzde % 14.7 yükseldiği görünmektedir. Ayrıca bir diğer açıklama daha iç karartan açıklamalar olmaktadır. TÜİK yaptığı açıklamalarda şubat ayı işsizlik oranının yüzde 15 olacağını beklediklerini açıklamış ve bu verilere çok yaklaşıldığını ifade etmiştir.

Şubat ayı işsizlik oranlarını açıklayan TÜİK’e göre bundan sonraki dönemlerde artışların ve işsizlik sayısının çok daha artacağı anlaşılmaktadır. Şubat ayı işsizlik oranlarını açıklayan TÜİK’e göre işsizlik oranları yüzde %14.7 olmuş ve buna göre istihdam edilenlerin sayısının 2019 yılının şubat ayı döneminde bir önceki yıl olan 2018 yılının şubat ayı dönemin göre artış göstermiş ve özellikle genç nüfus olan kişilerde bu atışın daha çok olduğu istatiksel bilgilere göre açıklanmıştır. Bu açıklamaya göre 2018 yılının şubat ayı ile 2019 şubat ayı arasında genç işsizlik oranında, yaş sınırı olarak 15 ile 24 yaş arasındaki vatandaşlarımızda işsizlik oranında 7,1 oranında artış yaşandığı açıklanmış ve bu doğrultuda söz konusu olan genç işsizlik oranı yüzde % 26,1 olarak istatistiklere yansımış olduğu belirtilmiştir.

Şubat ayı İşsizlik oranı TÜİK tarafından verilen istatistiksel bilgilere göre özellikle dikkat çeken artışın genç işsizlik rakamlarında olduğu göze çarpmaktadır. TÜİK tarafından yapılan açıklamalarda geçen yılın yani 2018 yılının şubat ayı ile 2019 yılı şubat ayı dönemine göre bakıldığı zaman istatistiksel bilgiler doğrultusunda genç işsiz vatandaşlarımızda 1 milyon 376 bin daha artış göstererek bu sayının toplamda 4 milyon 730 bin kişiye yükseldiği belirtilmiştir. Bu yapılan açıklamalara göre şubat ayı işsizlik oranı yüzde 4,1 puan daha yükselerek yüzde %14,7 seviyelerine kadar çıktığı açıklanmıştır. Yine bu duruma bakınca Ülke gençleri açısından çok zor durumların yaşandığı gözlerden kaçmamaktadır.

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı işsizlik oranları yine aynı dönemlerde yani 2018 yılı şubat ayı ile 2019 yılı şubat ayı verilerine göre yüzde 4,4 puanlık artış göstermiş olan tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde %16.9 olarak tahmin edilmiştir. Bu oranlara baktığımızda ise yine TÜİK tarafından verilen veriler doğrultusunda 15 ile 64 yaş gurubunda işsizlik oranı artışı 4,1 olarak netleşmiş ve işsizlik oranı bu gurupta 15,0 olarak gerçekleştiği açıklanmıştır.

İşsizlik Neden Artıyor?

İşsizlik oranlarındaki artışın giderek artması Ülke genelinde yaşanacak olan daha büyük ekonomik krizin habercisi olmaktadır. Geçen yılın başlarında başlayan işsizlik rakamlarında yaşanan yükseliş ve art arda gelen Konkordato veren firmalarda ekonomik sıkıntının gerçek yüzünü gösterse bile vatandaşlarımız bu hususları hafife almışlardır. Ekonomideki her açık sadece sizlerin değil sizden sonra gelecek nesillerin torunlarınızın bile yarınlarını karartmaktadır. Ekonominin düzelmesi ve cari açığın kapatılması için zorunlu BES (Bireysel Emeklilik sigortası) ile çalışanın en doğal hakkı olan Kıdem tazminatının ellerinden alınmak istenmesi de ekonominin ne kadar çıkmaz içinde olduğunu alenen göstermektedir. Ayrıca Ülke genelinde yaşanan işsizlik yetmezmiş gibi Suriyelilerin sigortasız çalışarak işçi maliyetlerini aşağı çekmesi kendi vatandaşlarımızın işsiz kalmasına ve ekonomik dar boğazda bırakılmasına ve enflasyon karşısında ezilmesine beden olmaktadır. Biran önce yetkililerin üretime geçmesi ve üretimi artırması gerekmektedir…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *