«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. 2019 Temmuz Memur Zammı

2019 Temmuz Memur Zammı

2019-Temmuz-Memur-Zammı

2019 Temmuz Memur Zammı Yüzde Kaç

Değerli okuyucularımız son zamanlarda temmuz ayının yaklaşması ile bütün memur vatandaşlarımızın gözü kulağı bu haberlere odaklanmıştır. Bütün memur vatandaşlarımız Temmuz zammı yüzde kaç olacak, Temmuz ayı enflasyon farkı memur maaşlarına ne kadar yansıyacak ve 2019 Temmuz memur zam oranları ne kadar olacak yönünde oluşan bütün soruları merak etmektedir. Değerli okuyucularımız sizlerde söz konusu olan 2019 Temmuz Maaş zam oranları ve 2019 Temmuz memur zammı hakkında merak etmiş olduğunuz bütün soruların cevaplarını sizlerin bilgilerine sunmak amacı ile yayımlamış olduğumuz haberimizin bütün detaylarını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Memur Temmuz Ayı Enflasyon Farkı Zam Oranı Yüzde Kaç Olacak? 2019 Memur Temmuz Maaşı Ne Kadar Olacak?

Bütün memur vatandaşlarımız temmuz ayında enflasyon farkı maaşlarına ne kadar yansıyacağını ve temmuz ayında maaşlarına gelecek zam oranlarını merak ediyor. Bütün haber sitelerine bakarsanız hemen hemen üç aşağı beş yukarı aynı oranlar açıklanmaktadır. Sizlerinde bildiği üzere enflasyon farkının ne kadar olacağının belli olması için öncelikle TÜİK tarafından temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanması gerekmektedir. Geçtiğimiz ay olan Nisan ayında TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre enflasyon rakamı yüzde % 1,69 oranında artış yaşanmış olarak açıklanmıştı. Fakat açıklanan bu oranlar asla ve asla gerçek enflasyon rakamları olmamaktadır. Diğer haber sitelerinde yapılan açıklamaların bir çoğuna baktığımızda özellikle de yanlı haber yapan yayın organlarının haberlerine baktığımızda 2019 Temmuz maaş zam oranı Yüzde % 5 olarak açıklanacağı ve buna istinaden yılın ilk altı ayında enflasyonun yüzde %4′ ü aşaması halinde toplu sözleşme gereği 2019 Temmuz memur maaşlarına yüzde %2 enflasyon farkının ekleneceği ve toplamda yüzde %5 zam ve yüzde %2 enflasyon farkı ile birlikte memur vatandaşlarımızın Temmuz 2019 maaş zammının yüzde %7 olacağı belirtilmektedir. Fakat daha öncede söylediğimiz üzere bu hususun gerçekleşmesi için Hükumet tarafından bizzat yönetilen TÜİK tarafından yapılan enflasyon oranının açıklanması ve buna istinaden yılın ilk 6 ayında enflasyonun yüzde 4’ü geçmiş olması gerekmektedir. Değerli okuyucularımız bizlerin yani finanshaberi.net olarak yapacağımız tahmin 2019 memur temmuz ayın zam oranının asla yüzde 4’ü geçmeyeceğidir. Hatta enflasyon farkının da gerçekleri yine yansıtmayacağı yönünde olduğu için ya enflasyon oranı yansımayacak yada diğer sitelerde de belirtildiği üzere 2019 Temmuz memur maaşlarına yüzde %2 enflasyon farkı eklenecektir.

2019 Temmuz Memur Maaşları ve Enflasyon Oranları

Temmuz memur maaş oranları yine gündemde ilk sırayı almaktadır. Bunun nedeni ise enflasyon rakamlarının gerçeklerin dışında açıklanması olacaktır. Aynı geçtiğimiz ocak ayında açıklanan enflasyon rakamları gibi gerçeğin dışında açıklanacak enflasyon oranları yine olması gerekenin çok ama çok altında gösterilecektir. Bu nedenlerden dolayı 2019 memur maaşlarına en fazla yüzde %2′ lik enflasyon farkı eklenecektir. TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları kesinlikle gerçeğin çok ama çok altında olmaktadır. Bu nedenle sürekli olarak maaşlar artsa bile alınan paranın değerinin düşmesinden dolayı bu hususta hem memur hemde emekli vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Gerçek olan enflasyon rakamlarının açıklanması aslında çok kolay olmaktadır. Fakat bu rakamların açıklanmasında bile bir çok farklı detaylar göz önünde bulundurularak vatandaşın cebine yansıyan enflasyon rakamı kesinlikle gerçek dışı açıklanmaktadır. Söz konusu olan hususlara örnek verecek olursak eğer burada memur, emekli ve asgari ücretli diye ayırmadan buradaki ince detayları açıklamak istiyorum.

Enflasyon Rakamları Gerçekleri Yansıtmıyor

Temmuz ayı memur zammı ve emekli zammı açıklanmadan önce 2019 Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanması beklenecektir. Eğer bu oranlar bütün vatandaşlarımızın gerçek enflasyonu olan temel gıda, giyim, zorunlu ve mecburi tüketim ve faturalar, eğitim ve sağlık giderleri göz önünde bulundurulursa eğer enflasyon rakamları yüzde yüzün üzerinde çıkacaktır. Bunu sizlerde çok rahat hesaplaya bilirsiniz. Geçen yıl ile bu senenin aynı ayındaki ürünleri karşılaştırdığınız zaman enflasyon rakamlarının yüzde yüzün üzerinde olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. 2018 yılının mayıs ayına baktığınızda 100 TL ile rahatlıkla pazar alış verişi yapabiliyordunuz. Fakat 2019 yılının mayıs ayına baktığınızda aynı pazar alış verişini 200 TL ile yapamıyorsunuz. İşte vatandaşlarımızın gerçek enflasyonu budur. Patatesin geçen sene kilosu 1.00 TL ile 1.50 TL arasında alımı gerçekleşirken bu sene en düşük patatesin kilosunun 6.OO TL olduğunu görüyoruz. Geçen yıl en pahalı domatesin kilosu 3 lira iken bu sene en ucuz domatesin kilosu 8 lira olmaktadır. Ayrıca bunlara gariban ve fakir sofrasının en meşhur yemeklerini sayabilir ve ekleye biliriz. Nedir bu ürünler diye açıklayacak olursak eğer yeşil biber, dolma biber, kuru soğan, fasulye, nohut, salça, peynir,zeytin ve yağ gibi bütün gıda ürünlerinde yüzde yüz artış olduğu gözlenmektedir. Bunlara istinaden TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı artışı yüzde 1,69 olmaktadır. Sizlerinde gördüğü gibi kesinlikle enflasyon oranları gerçeklerin dışında açıklanıyor ve memur ve emekli vatandaşlarımız yine enflasyonun altında bırakılıyor.

Değerli okuyucularımız enflasyon oranları açıklanırken enflasyon sepetinde bulunan 400’ün üzerinde gıda, giyim,sağlık hizmetleri, enerji, petrol ürünleri, otomotiv ve inşaat sektörü gibi daha bir çok sektörden ele alınan kalemler ile hesaplanmaktadır. Fakat vatandaşın gerçek enflasyonu mutfağına giren temel gıda, giyim ve zorunlu faturalar olmaktadır. Bazı ürünlerin vatandaşımız ile yakından uzaktan alakası olmadan enflasyon sepetinden hesaplanarak enflasyon düşük gösteriliyor ve gerçek enflasyon rakamları sürekli gizleniyor. Örnek verecek olursak eğer 2 lira olan domates bu sene 4 lira ise enflasyon yüzde yüz artmış demektir. Burada domatesi örnek verdim fakat bunun gibi birçok örnekler bulunmaktadır. Eğer Temmuz ayında TÜİK gerçekçi olarak enflasyon rakamlarını Halkın mecburi olarak kullandığı mecburi enerji faturaları, temel gıda, sağlık ve eğitim giderleri ile giyim üzerinden gösterecek olursa eğer enflasyonun yüzde yüz artması gerekmektedir. Fakat yine enflasyon sepetinde bulunan ve halk ile hiç alakası olmayan ürünler ile enflasyon rakamları düşük gösterilecek Memur ve emekli Temmuz maaşı aylıklarına yüzde 1.7 ile yüzde 2 iki arasında enflasyon farkı eklenecektir.

Memur maaşlarına temmuz ayında verilecek zam oranı ve enflasyon farkı yine çok düşük olmaktadır. Ülke para birimimizin sürekli Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi ne kadar zam verilirse verilsin yine alınan aylıkların para değerinin düşmesi ile yetersiz olacağı alenen belli olmaktadır. Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz giderek daha çok ilerlemekte ve bütün vatandaşlarımızın ceplerine yansımaktadır. Bu nedenle gerçek enflasyon rakamları açıklanmalı ve memur ve emekli vatandaşlarımız enflasyonun altında bırakılmamalıdır. Hatta ve hatta mutlak suretle SSK emeklileri BAĞ-KUR emeklileri ve Asgari ücrette mutlaka yeniden zamlar yapılmalı ve hak edilen zamların yapılması gerekmektedir. Eğer gerçek enflasyon rakamları açıklanmasa ve buna istinaden maaş farkları gerçeğin dışında yansıtılırsa yine memur vatandaşlarımızın iki yakası kravat takmadığı takdirde bir araya gelmeyecektir. Değerli okuyucularımız burada yapmış oluğumuz yazılar aska eleştiri maiyetinde değil sadece siz okuyucularımızı doğru bilgilendirmek maksatlı olmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *