«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İŞKUR 2020 Personel Alımı

İŞKUR 2020 Personel Alımı

iskur2020

2020 İŞKUR Personel Alımları

Memur olmak birçok kişinin hayalidir. Hem çalışma şartları, hem de maaşların zamanında ve tam olarak yatacağına dair duyulan güven, memuriyetin çoğu kişiye cazip gelmesine yol açmaktadır. Ancak memur olmak istediğinizde genelde karşınıza KPSS gibi bir engel çıkar. Belki de oturup aylarca ders çalışmak ve sınava hazırlanmak zorunda olmak birçok kişinin memurluk hayallerinden vazgeçmesine sebep olur. Ancak aradığınız kariyer hayaline ulaşmak aslında sandığınız kadar zor değil. İŞKUR, yayınlamış olduğu en son güncel ilanlarla 45 bin kişiye yakın memur ve personel alacağının duyurusunu yaptı. Üstelik ilgili pozisyonlara başvurmak için KPSS şartı da aranmıyor. Hangi pozisyonlar için 2020 personel alımı yapılacağı, başvuruların nasıl yapılacağı ve son başvuru tarihi ile ilgili detaylar için okumaya devam edebilirsiniz.

İŞKUR 2020 Personel Alınacak Pozisyonlar

İŞKUR tarafından ilan edilen 2020 personel alımı için başvuru yapmak adına öncelikle İŞKUR sistemine kayıtlı olmanız gerekiyor. Kaydınızı kendiniz resmi internet sitesinden yapabileceğiniz gibi en yakın İŞKUR merkezinden de kayıt olabilirsiniz. Kayıt olmak için İŞKUR’un sitesi üzerinden sol kısımdaki İş Arayan bölümünde Üye Ol seçeneğine tıklamalısınız. Kayıt esnasında sizden Ad, Soyad bilgileri ile T.C. kimlik numaranız istenecektir. Ayrıca doğum tarihiniz, babanızın adı ve sayfanın altındaki güvenlik kodunu da yazmanız gereklidir. Güncel ilanları ve açık pozisyonları görebilmek için internet sitesine kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Sonrasında Güncel İş İlanları kısmından arama yapabilir ya da açık iş ilanlarını fitrelere göre aramak için İstihdam ekranını kullanabilirsiniz. Bu bölümde ilgilendiğiniz pozisyon, mesleki nitelik ve beceri, firma bilgisi, işyeri konumu, öğrenim durumu, işyeri türü, vardiya durumu gibi bilgilere göre arama yapabilirsiniz. Filtrelerinizi seçtikten sonra sağ alt kısımda bulunan Ara seçeneğine tıkladığınızda İŞKUR 2020 personel alınacak açık pozisyonları karşınıza getirecektir.

İŞKUR 2020 Personel Alım Şartları

Şu anda başvuru yapabileceğiniz açık olan pozisyonlar için her bir pozisyonun alım şartları farklılık göstermektedir. Yukarıda anlatılan açık pozisyonları arama yöntemini kullanarak hangi ilan için hangi şartların istendiğini de öğrenebilirsiniz. Başvuracak adaylarda aranan kriterler her bir iş ilanının sayfasında ayrıntılı olarak verilmiştir. İŞKUR 2020 personel alımı kapsamında başvuru yapabileceğiniz kurumlar ise şöyledir:

  • Adalet Bakanlığı
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
  • Devlet Su İşleri
  • Enerji Bakanlığı MTA Genel Müdürlüğü
  • Nükleer Düzenleme Kurumu
  • Sağlık Bakanlığı
  • Türk Patent ve Marka Kurumu
  • Türkiye Taşkömürü Kurumu
  • TÜVASAŞ

Bu devlet kurumlarında çalışabilmek birçok kişi için hayal gibidir. Ancak İŞKUR’un 2020 yılı için yayınlamış olduğu personel alımı ve memuriyet ilanları için KPSS şartı bulunmadığı için kolayca çalışabilirsiniz. Sadece her bir kurumun ilgili ilanları için aradığı öğrenim bilgisi, mesleki beceri ve deneyim şartlarını karşılıyor olmanız yeterlidir.

İŞKUR 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

İŞKUR tarafından duyurusu yapılan Adalet Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Devlet Su İşleri, Enerji Bakanlığı MTA Genel Müdürlüğü, Nükleer Düzenleme Kurumu, Sağlık Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve TÜVASAŞ ilanlarına 30 Kasım’a kadar başvurabilirsiniz. Başvuru için İŞKUR’un resmi web sitesi kullanılacaktır. Ayrıca bulunduğunuz il veya ilçedeki İŞKUR merkezlerine giderek üzerine kayıtlı olduğunuz istihdam danışmanınız ile de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu pozisyonlar için herhangi bir sınav şartı aranmamaktadır. KPPS ya da başka bir sınavdan almış olduğunu puanlar gerekli ya da etkili olmayacaktır. Adayların yalnızca ilgili pozisyonların gerekliliklerini yerine getirebiliyor olmaları beklenmektedir. 30 Kasım’a kadar başvuru yapan adaylar arasında, kurumlar gerek görürse kurum içi mülakat ya da mesleki bilgi sınavı uygulayabilirler. Bu durumda ilgili adaylara kurumlar birebir ulaşarak bilgi vereceklerdir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *