«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Milli Savunma Üniversitesi Personel Alımı 2020

Milli Savunma Üniversitesi Personel Alımı 2020

2020 MSÜ

2020 Milli Savunma Üniversitesi Subay ve Astsubay Alımları

2016 tarihinden beri kuruluşu çok da eskiye dayanmayan Milli Savunma Üniversitesi hızla popülerlik kazanmış durumda. Üniversite tarafından sunulan hem eğitim olanakları hem de istihdam fırsatları birçok kişinin bakışlarını MSÜ’ye çevirmesine yol açmıştır. Özellikle askeri kariyerlerine devam etmek isteyenler için önemli bir çalışma alanı olan üniversite, en son yayınlamış olduğu duyuru ile 2020 personel alımı yapacaklarını bildirmiştir. Personel alımıyla ilgili detaylar, alım yapılacak pozisyon, alım şartları ve değerlendirme sınavı ile ilgili bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

MSÜ 2020 Personel Alınacak Pozisyon

2019 yılının son günlerine yaklaşırken, birçok kişi de yeni yıl için iş fırsatlarını araştırmaya devam ediyor. Özellikle nitelikli mesleklerdeki çok sayıda alım şartı bulunması ya da KPSS gibi sınav şartları iş arayan kişileri daha da zorluyor. Ancak sınavsız olarak da kariyeriniz de iyi yerlere gelmeniz mümkün. Milli Savunma Üniversitesi 2020 yılı için personel alınacak iki pozisyon bulunduğunu açıkladı. Üstelik açık pozisyonlara başvuru şartı olarak da sadece tek bir kriter bulunuyor.

MSÜ 2020 personel alımı kapsamında subay ve astsubay alımı yapacak. MSÜ üyeleri, Türkiye’nin ulusal savunmasını sürdürmek için çeşitli görevler yürütmekte ve görevlerini yerine getirmektedir. Subay ve astsubaylar, savaş pilotları veya piyade gibi orduya özgü diğer kişilerle birlikte çalışırlar. İstihdam edilecek olan askerler Ordu, Donanma, Hava Kuvvetleri, Deniz Piyadeleri ve Sahil Güvenlik alanlarında akademik olarak görev yapacaklardır. İstihdam edilecek askerlerin görevleri arasında:

  • İnsani ya da felaket yardımı gibi savaşa veya diğer askeri operasyonlara katılmak veya desteklemek;
  • Teknik ve destek faaliyetlerini gerçekleştirmek;
  • Askeri harekatlarda birlik ve faaliyetler planlamak;
  • Organize etmek ve yönlendirmek;
  • Kayıtlı personeli yönetmek;
  • Uçak, gemi veya zırhlı araçları işletmek ve kumanda etmek;
  • Askeri personele profesyonel hizmetler sağlamak ve sonrasında yeni profesyonel askerleri eğitmek yer almaktadır.

MSÜ 2020 Personel Alım Şartları

MSÜ 2020 personel alımı kapsamındaki en önemli şart başvuracak adayların herhangi bir terör örgütü üyeliği ve irtibatı bulunmaması; milli güvenliği tehdit eden herhangi bir yapı, grup ya da oluşumlarla bağlantılı olmamaları gerekmektedir. Diğer şartlar ise şöyledir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak;
  • Harp Okulları’na hem erkek hem de kadın personel alınacaktır, ancak Astsubay Meslek Yüksekokulu başvuruları için erkek olmak,
  • Harp Okulları başvuruları için 01.01.2000; Astsubay Meslek Yüksekokulu başvuruları içinse 01.01.1999 sonrası doğmuş olmak;
  • Lise ve dengi eğitim kurumlarında hala öğrenci olanların kesin kayıt tarihine dek mezun olacak olması;
  • Başvuracak kişilerin kendisi, annesi, babası, kardeşleri ve velisinin de ,
  • Herhangi bir terör örgütü üyeliği ve irtibatı bulunmaması; milli güvenliği tehdit eden herhangi bir yapı, grup ya da oluşumlarla bağlantılı olmamaları gerekliliği;
  • Terör örgütlerine kamu imkanlarını kullanarak destek vermemiş, bu oluşumların propagandalarını yapmamış olması;
  • Türk Silahlı Kuvvetleri ve askerliğin manevi şahsiyetine, şerefine ve haysiyetine gölge düşürmemiş olmak;
  • Devlete karşı suç işlememiş olmak;
  • Dolandırıcılık, hırsızlık, iftira, rüşvet, yalan tanıklık, zimmet, sarkıntılık, ırza geçme, adam kaçırma, fuhuşa teşvik, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık gibi suçlardan mahkumiyetin bulunmaması;
  • Yapılacak olan araştırma ve güvenlik soruşturması neticesinde uygun olması gerekmektedir.

MSÜ 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

MSÜ 2020 Subay ve Astsubay alımı için yapılacak olan sınavın tarihi 29 Mart 2020’dir. Sınav başvurularının 07 Ocak 2020 ila 10 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Sınava giren adayların sonuçları 21 Nisan 2020 tarihinde açıklanacaktır. Ayrıca adayların ilgili yıl içerisindeki 2020- TYT (Temel Yeterlilik Testi) Sınavı’na da katılmış ve MSÜ’nün belirlemiş olduğumu taban puanın üzerinde bir puan almış olması gerekmektedir. İstenen taban puanını alamamış olan adaylar MSÜ sınavını geçseler bile ilgili pozisyonlara yerleştirilemezler.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *