«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri Personel Alımı 2020

Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri Personel Alımı 2020

2020 Öğretmen evleri

Diyanet Evleri ve Öğretmen Evleri Personel Alımları 2020

Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri yayınlamış oldukları ilanla çok sayıda personel alımı yapacaklarını duyurdu. Alım yapılacak olan pozisyonlara başvuru yaparak siz de kariyerinizi bu kurumlar kapsamında çalışan olarak sürdürebilirsiniz. Yalnızca, başvuru yapabilmek adını ilgili pozisyonlara dair gerekli kriterleri ve alım şartlarını karşıladığınızdan emin olmalısınız.

Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Siz de Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri kapsamında alım yapılacak olan personeller arasında yer almak istiyorsanız alım yapılacak pozisyonları ve alım şartlarını dikkatle incelediğinizden emin olmalısınız. Manisa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Ankara Diyanet Evi kapsamında istihdam edilmek üzere garson (servis elemanı), teknisyen ve teknikerler alınacaktır.

Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri 2020 Personel Alım Şartları

Alım yapılacak olan 2020 personelleri kapsamında ilgili alım şartlarını sağlayan adayların ilan yayınlanma tarihinden itibaren ilk beş gün içerisinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular İŞKUR il müdürlüklerinden, hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından ya da İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılabilir. Siteye giriş yapan kullanıcıların İş Arayan kısmından ilgili ilanı bularak başvuru yapması gerekmektedir.

  • Bir adayın, personel alım şartlarını karşıladığı birden fazla ilana başvurmak istemesi halinde, müracaat tarihleri çakışıyorsa adayın yalnızca bir ilana başvurmasına izin verilecektir.
  • Adayların ön lisans veya lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlamış olmaları ve talep yayınladığı zaman geçerliliğini koruyan sınav puanına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuracak adayların KPSS’den 60 puan ve üzeri almış olması gerekmektedir.
  • Benzer eğitim düzeylerinden mezun, ancak engelli, malul sayılmayacak derecede terörle mücadeleden yara almış, eski hükümlü kişiler de başvurabileceklerdir. Bu kişiler için baraj puan uygulaması bulunmamaktadır. Bireylerin KPSS ya da EKPPS’ye girmiş olmaları yeterlidir.
  • Başvuruda bulunacak adayların birden fazla sınava ve yıla ait sınav puanı olması durumunda, başvuru esnasında hangi puanı kullanmak istediklerini seçebileceklerdir.
  • Açık pozisyonlara öncelikli olarak başvuruda bulunabilecek adayların başvuru yapmak istedikleri listeyi başvuru süresi bitmeden seçmeleri gerekmektedir.
  • Adaylar arasında değerlendirme yapılırken KPSS ve EKPSS puanları baz alınarak sıralama yapılacaktır. Sınava tabii olmayan adayların ise teslim ettikleri belgelerin tarihleri dikkate alınacaktır.
  • Kuraya tabii olarak başvuru yapacak olan adayların başvurularının tamamı da kura için ilgili kurum ve kuruluşa aktarılacaktır. Bu pozisyonlar için kuralar noter huzurunda gerçekleştirilecek olup pozisyon için ihtiyaç duyulduğu kadar asil ve yedek aday belirlenecektir.
  • Adayların 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir.
  • İstihdam edilecek olan kişiler sözleşmeli personel olarak işe alınacak olup, memur statüsünde olmayacaklardır.
  • İş verimi ve ilgili pozisyonlarla ilgili operasyonların sorunsuz ve hızlı bir şekilde ilerlemesi açısından adayların ilgili pozisyonların bulunduğu iller içerisinde ikamet ediyor olmaları gereklidir.

Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

Öğretmenevleri ve Diyanet Evleri 2020 personel alımı ilanları 18.11.2019 tarihinde yayınlanmış olup başvurular 22.11.2019 tarihinde sona erecektir. Bu tarihe kadar yukarıda değinilmiş olan İŞKUR kanallarından birini kullanarak başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuran adaylar arasında uygun bulunan kişiler 28.11.2019 tarihinde mülakata davet edilecektir. Kuraya tabii olarak başvuruda bulunan kişiler ise başvuru tarihinin sona ermesiyle birlikte ilgili kurumca yapılacak kura neticesinde seçilecektir. Alınacak personel sayısına bağlı olarak yapılan mülakatların ve kuranın sonuçlandırılmasından sonra adayların gerekli belgelerini teslim etmeleri gerekecektir. Besle tesliminin de sorunsuz bir şekilde tamamlanmasıyla seçilen kişiler en kısa sürede işbaşı yapabilecektir. Adayların sözleşmeleri 1 yıl süreyle geçerli olacak olup, 1 yılın ardından personelin performansına göze sözleşmeler uzatılacaktır. Bu süreçte kişinin iş ahlakına, kurum kurallarına ve kanunlara aykırı davranışları neticesinde iş sözleşmesinin feshi de söz konusu olabilir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *