«
  1. Anasayfa
  2. Memur Haberleri
  3. 2020 Engelli Memur Alımı

2020 Engelli Memur Alımı

2020 Engelli Memur

2020 Engelli Memur Alımları Ne Zaman?

Engellilerin devlet bünyelerinde istihdam edilebilmesi için önceden EKPSS şartı bulunuyordu. Son birkaç yıldır ise EKPSS’nin kaldırılacağı ile ilgili söylentiler birçok kişinin gözünü korkutmaya başlamıştı. Engelli vatandaşlar için çalışma şartları ve sosyal haklar bakımından memuriyet çok daha mantıklı bir iş fırsatı. Bu sebeple de birçok engelli hayatını devam ettirebilmek için memuriyet ile para kazanmayı daha çok tercih ediyor. Memur olabilmek için gerekli sınavın yapılıp yapılmayacağına dair konunun netlik kazanması da bu yüzden ekstra önemli. Yapılan son duyurulara göre EKPSS ile engelli personel alımının 2020 yılında gerçekleşeceği açıklandı. Sınavın ne zaman yapılacağı, başvuru şartları, kaç kişinin alınacağı ve hangi pozisyonlar için alım yapılacağı gibi konular için okumaya devam edebilirsiniz.

2020 Engelli Personel Alınacak Pozisyon

EKPSS ile engelli personel alımı KPSS sınavı gibi yapılmaktadır. Bu sınavla ilgili tek fark, sadece engelli statüsündeki kişilerin sınava katılabilmesidir. Ayrıca sınav sürecinde ve esnasında da düzenlemeler engelli vatandaşların erişimi, hareket kabiliyeti düşünülerek yapılmaktadır. Şu anda personel alınacak pozisyonlar henüz belli değildir. Ancak bakanlıklar toplamda yaklaşık 1000 engelli vatandaşın istihdam edilebilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Öte yandan en az 700 alım yapılacağı bildirilmiştir. Personel alınacak pozisyon, alınacak personel sayısı ve sınav tarihi gibi bilgilerin 2019 Aralık ayının sonunda ya da Ocak ayının başında ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile netleştirilmesi beklenmektedir.

2020 Engelli Personel Alım Şartları

2020 engelli personel alımı için EKPSS’ye girerek tercih yapacak adayların elbette alım şartlarını karşılıyor olmaları gerekmektedir. Sınava yalnızca engelli bireylerin başvurulabileceğini tekrar hatırlatmakta fayda var. Ayrıca, başvuruda bulunacak kişilerin ortaöğretim, ön lisans ya da lisans derecelerinden birinden mezun olmaları veya tercih döneminde mezun olacaklarını öngörmeleri gerekmektedir. Birden fazla eğitim düzeyinden mezun kişilerin başvurularını en üst seviyede almış oldukları eğitime göre yapmaları gerekir. 2020 engelli personel alımı ile ilgili diğer şartlar ise şöyledir:

  • Adayların Türk vatandaşı olması;
  • Adayın 18 yaşından büyük olması;
  • Kamu haklarından mahrum olmaması;
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinin 6. Fıkrası gereğince bildirilen askerlik şartını taşıması;
  • 1 yıl ve üzerinde hapis cezası almamış, devletin güvenliğine karşı suç işlememiş, rüşvet, hırsızlık, sahtekarlık, dolandırıcılık, devlete karşı casusluk, ihaleye fesat karıştırma, kara para aklama, güveni kötüye kullanma gibi suçlar işlememiş olması;
  • En az yüzde 40 ver üzerinde çalışabilir engelli olması;
  • Personel alımı yapılacak pozisyonlar için aranan diğer şartları taşıması gerekmektedir.

2020 Engelli Personel Alımı Sınav Tarihleri

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2019 yılında Nisan ayında yapılmıştı. Önceki yıllarda iki yılda bir tekrarlanan sınavın 2020 yılında da yapılacağı duyuruldu. Ancak sınav tarihi ve başvuru tarihi ile ilgili şu an için net bir açıklama bulunmuyor. EKPSS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanıp organize ediliyor. Tam EKPSS gününün 2020 ÖSYM takviminin açıklanmasıyla netlik kazanacağı düşünülüyor. Ancak 2019 yılındaki sınav tarihine göre bir varsayıma varmak gerekirse sınavın 2020 Nisan ayında yapılması bekleniyor. Bu durumda sınav sonuçları da 2020 Mayıs ayında açıklanacak olup, aynı ay içerisinde engelli personel alımı kurası da yapılacaktır. Sınav başvurularının ise Şubat ayı gibi başlayacağı düşünülebilir.

2020 Engelli Personel Alımı Sınav Başvurusu

Sınav tarihi ve başvuru tarihi açıklandıktan sonra engelli adaylar ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden sınav başvurusunu online olarak yapabilirler. Ayrıca kendilerine en yakın ÖSYM bürolarından da başvuru işlemini gerçekleştirmeleri mümkündür. Başvuru sonrasında sınav başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Ödeme işlemi devlet bankalarından yapılabileceği gibi ÖSYM sitesinden e-İŞLEMLER kısmı altındaki ÖDEMELER bölümünden de banka ya da kredi kartı kullanılarak pratik bir şekilde yapılabilmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *