«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Askerlik Sistemi Değişiyor!

Askerlik Sistemi Değişiyor!

askerlik

Askerlik Süresi Daha Çok Kısalıyor

Askerlik süresinin kısaltılması ayrıca bedelli askerlik süresi içinde yapılacak değişiklikler ile yeni askerlik sistemi için yapılan çalışmalar yavaş, yavaş netlik kazanmaya başladı. Çalışmalar Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılırken söz konusu olan yeni askerlik sistemi ve bedelli askerlik ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında ilk toplantı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından çalışmaların sürdürüldüğü açıklanırken yeni askerlik sisteminde yapılacak olan değişikliğe göre kısa ve uzun dönem askerlik 9 ay olacağı belirtilmiştir. Bu hususta yükümlü vatandaşlarımızın askerliklerini tamamladıktan sonra belli bir bedel karşılığında geri kalan askerlik hizmetini yapmış olacağıda belirtilmiştir. Yani askerlik hizmetini yapmış olan kişiler geri kalan askerlik hizmet süresi için belli bir oranda bedel ödeyeceklerdir.

İlk Toplantı Gerçekleştirildi 

Söz konusu olan yeni askerlik sisteminin çalışmalarının yapıldığı ilk toplantı gerçekleştirildi. Bilindiği üzere bundan çok daha önceki yıllarda askerlik 24 aydan 18 aya daha sonra 18 aydan 15 aya ve daha sonraki yıllarda ise 12 aya kadar düşürülmüştü.

Toplantı Milli Savunma Bakanlığında Gerçekleştirildi

Yeni askerlik sistemi için ilk toplantı yapılırken Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR başkanlığında yeni askerlik sistemine ilişkin yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların detayları görüşüldü. Bu hususta yeni askerlik sistemi için çalışmaların sürdüğü ve beklenen değişiklikte kısa ve uzun dönem olamak üzere 9 ay olması için yapılan çalışmalar ve planlar doğrultusunda hareket edileceği ve çalışmaların daha çok hız kazanacağı belirtildi. Çalışmaların bazı detayları doğrultusunda ise üstünde durulan konuların başında ise mesleğe odaklı uygun zamanlar diliminde askerlik yapıla bilmesi çalışmalarının de sürdüğü belirtilirken bedelli askerliğinde kalıcı hale getirilmesi planlanmaktadır. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR’ın başkanlığında gerçekleşen toplantı Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşmiş olup Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER’in yanı sıra Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcılarının da katıldığı belirtilmiştir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *