«
  1. Anasayfa
  2. Tarım ve Ziraat Hberleri
  3. Hazine Arazileri Düşük Ücretler ile Çiftçi Vatandaşlarımıza Kiralandı

Hazine Arazileri Düşük Ücretler ile Çiftçi Vatandaşlarımıza Kiralandı

çiffffff

Çiftçi Vatandaşlarımıza Mükemmel Fırsat

Bir süredir çalışmaları sürdürülmekte olan hazine arazilerinin çiftçi vatandaşlarımıza kiralama hususu son tarihinde yaklaşması ile çiftçi vatandaşlarımızın yoğun rağbet göstermesi sonucu kiralanmış oldu. Çiftçi vatandaşlarımıza hazine arazilerinin kiralanması hususu uzun zamandır üzerinde çalışmalar yapılan bir husus olmakla beraber hem vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması hem ekip biçecek arazilerin çoğalması ayrıca ülke tarımına ve üretimine katkı sağlanması amacı göz önünde bulundurularak hazine arazilerinin değerlendirilmesi düşünülmüştür.

Çiftçilerimiz İçin Tarihi Fırsat

Çiftçilerimizin üretimlerinin artması için hükumet çiftçilerimize gerçekten tarihi bir fırsat sunmuştur. Artık çiftçilerimiz çok cuzi miktarlarda kiraladıkları hazine arazilerini de ekip biçecek ve üretecekler. Hazine arazilerinin kiralanması ve ülke tarımının daha üst seviyelere çıkarak hem ülke ihracatını artırmak hemde tarımsal gıda da bolluk yaşatarak fiyatlarında ucuzlamasına destek olmak için yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra hazine arazileri kiraya çıkarılmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM’un Açıklamaları

Bu hususta Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, Hazineye ait olan yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçilere kiralanmasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştur.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum yapmış olduğu açıklamada bu düzenlemenin yaklaşık 218 bin çiftçimizi kapsamakta olduğunu ayrıca 180 bin çiftçimizin bu tarihi fırsatı değerlendirmek ve yararlanmak için başvuruda bulunduklarını söylemiştir. Bu sayede yüzde 82 bin gibi yüksek bir oranda başvurunun gerçekleştiğini ifadelerine eklemiştir.

En Çok Başvuru Yapılan İl Adana

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM Hazineye ait olan 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin ecrimsil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar kiralanmasını sağlayacakları ve söz konusu olan bu uygulamaya başvuranların tamamladığını da sözlerine eklemiş bu hususta en çok başvurunun ise Adana’dan geldiğini söyleyerek açıklamalarına son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *