«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Türkiye’nin En Büyük Balık Üreticisi Konkordata İstedi

Türkiye’nin En Büyük Balık Üreticisi Konkordata İstedi

konkordato

Değerli okuyucularımız üzülerek yazdığımız haber yine Konkordato isteyen bir firmamız ile ilgili olmaktadır. Şimdi yazımızda bahsedeceğiz firma Yurdumuzda en fazla balık üretimini yapıp ihracat oranları çok yüksek olan bir firmadır. Her geçen gün yeni Konkordato haberi ile karşı karşıya kalıyoruz. Konkordato telebinde bulunmak dışarıdan duyanlara kolay gibi gelse de hiçte öyle olmadığı malumunuzdur. Konkordato ihlastan önce başvurulan firmanın borçlarını ödeyemediği ve alacaklarına karşılık hukuki yolla borçlarını bir nevi erteleme, öteleme veya vade uzatma sistemidir. Bu işin sıkıntısı Konkordato isteyen firma ile de bitmiyor. Ticaretin bir dişli veya bir zincirin halkası olduğunu düşündüğünüz takdir de bunun farkına varırsınız. Örnek verecek olursak bu hususta misal bir firma konkordato isteğinde bulundu ve hukuki yolla bu isteği gerçekleşti. Ya alacaklı olan firma piyasadaki alacaklarını alamadığı zaman işçisine nasıl maaş ödeyecek kendi firmasının borçlarını ve masraflarını nasıl karşılayacak. Mutlaka piyasadaki alacaklarını toplayamayan firmada gün gelecek Konkordato isteyecek. Gerçekten üzülerek yazdığımız haberimizde Konkordato demek iflas demek işsizliğin artması demek. Allah Milletimizin yardımcısı olsun.

Agromey Konkordato İstedi 

Yurdumuzun en büyük balık üretim firması konkordato istemiştir. Agromey kendisine bağlı üç şirketi için Konkordato istemiş ve mahkeme şirkete 3 aylık geçici mühlet kararı vererek Konkordato komiseri atamasını gerçekleştirmiştir. Mahkeme tarafından üç şirket için mühlet vererek Şevket Kaymaz ve Hatice Karpuzoğlu’nu konkordato komiseri olarak atamıştır. Agromey yılda 18 bin ton levrek ve çipura üretim kapasitesi ile bu hususta Türkiye’nin en büyük ve ihracat yapan firmasıdır. Firmaya ait Hollanda ve Amerika’da iki adet temsilcilikler bulunmaktadır. Fabrikanın üretim yeri ise Aydın İlimizdedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *