«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

enflasyonnnnnnnnnnn

Kasım ayı enflasyonları açıklandı ve açıklamada enflasyonun yüzde 1,,44 gerilediği ve yıllık bazda ise yüzde 21,62 olduğu belirtildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları Ülke ekonomisi açısından iyiye doğru bir gidişin olduğunu da göstermiş oldu. Kasım ayı enflasyon rakamları bir önceki aya göre düşüş yaşamış ve bu gerileme yüzde 1,44 oranında gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yılın aralık ayına göre yüzde 20,79 olurken daha önceki yılın yine aynı ayına göre ise 21,62 olurken on iki aylık yanı yıllık bazda ortalamalara göre ise yüzde 15,63 artış gerçekleşmiş olmaktadır. Daha önceki döneme bakıldığında Devlet tarafından başlatılan topyekun enflasyonla mücadele edilmiş olsa dahi ekim ayında yüzde 2,67 enflasyon artışı gerçekleşmişti.

Kasım Ayında En Çok Artış Gösteren Sektörler

Açıklanan kasım ayı enflasyon rakamları doğrultusun da yine kasım ayına ait enflasyon artışı gösteren sektörler sağlık, giyim, konut, lokanta, ayakkabı ile alkollü içecek ve tekel gurupları olmuştur. Bunların içinde ise en çok belirgin artış 2,37 ile giyim ve ayakkabı sektöründe gerçekleşmiştir. Bu sektörde ki artışın en büyük sebebi ise içinde bulunduğumuz kış ayından kaynaklanmıştır.

Kasım Ayında En Çok Düşüş Gösteren Sektörler

Türkiye İstatistik Kurumunun hazırlanan verilerin doğrultusun da kasım ayında en çok enflasyon düşüşü sağlayan sektörler ev eşyası, eğlence,ulaşım, tatil ile gıda ve alkolsüz içecekler sektörleri olmuştur. Açıklanan oranlara bakıldığı takdirde yine kasım ayında en belirgin enflasyon düşüşü yaşayan sektör ise yüzde 6,46 ile ulaşım sektöründe gerçekleşmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *