«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İl Göç İdaresi Uzman Yardımcılığı Personel Alımı 2020

İl Göç İdaresi Uzman Yardımcılığı Personel Alımı 2020

Göç

İl Göç İdaresi Uzman Yardımcılığı Personel Alımı 2020

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 200 personel alınacaktır. Alınacak olan personeller 11 Temmuz 2013 tarih ve 25704 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İl Göç Uzmanlığı Yönetmeliği hükümlerince giriş sınavı ile istihdam edilecektir. Kişiler, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8. ve 9. dereceden kadrolarda görev yapacaklardır. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı sınav neticesine göre yapılacaktır. Adaylar başvuru öncesinde personel alınacak pozisyon, alım şartları, sınav tarihleri ve sınav başvurusu gibi hususlara dikkat etmelidir.

İl Göç Uzman Yardımcılığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı bünyesinde işe alınacak olan kişilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesince vurgulanmış olan şartlara haiz olmaları önemlidir. Ayrıca adayların ilgili kadrolara başvurabilmeleri için istenen alım şartlarını karşılamaları da gereklidir.  Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2020 personel alınacak pozisyon il göç uzman yardımcılığıdır. Yazılı sınava girmek isteyen adayların geçerlilik süresi bulunan herhangi bir KPSS, KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden birinde 70 puan üzerinde almış olması gerekmektedir. KPSS puanına göre sıralanacak adaylar arasından, kontenjan sayısının 20 katı kadar aday Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı için yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Son sırada yer alan aday ile eşit puana sahip adaylar da sınava girebileceklerdir. Kişilerin diğer hususların yanı sıra 1 Ocak 2020 tarihinde 36 yaşını doldurmamış olmaları önem arz etmektedir.

İl Göç Uzman Yardımcılığı 2020 Personel Alım Şartları

İl göç uzman yardımcılığı için başvuracak adaylar yukarıdaki istenen şartların yanı sıra diğer personel alım şartlarına da vakıf olmalıdır. Yazılı sınava girerek başarılı olduktan sonra sözlü sınava katılma hakkı kazanmış olan adaylardan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü sözlü sınav öncesi şu belgeleri talep etmektedir:

  • Adayların yurtiçinde ya da denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul gören herhangi bir yabancı üniversitede 4 yıllık eğitim görmüş olduğuna dair belge;
  • İktisat, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler ile işletme fakültelerinden birinden mezun olunduğuna dair diploma;
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf;
  • T.C. nüfus cüzdanının fotokopisi;
  • Özgeçmiş;
  • KPSS puan bilgisinin yer aldığı barkodlu ya da QR kodlu çıktı.

Şartları sağlayan adaylar için alım yapılacak olan kontenjan sayısı 200 olup, yazılı sınava girecek aday sayısı ise 4000 kişi olarak belirlenmiştir.

İl Göç Uzman Yardımcılığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı için başvurular 25 Aralık 2019 tarihinde Çarşamba günü başlayıp 5 Ocak 2020 Pazar günü saat 17:00’de sonlanacaktır. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi web sitesinde 10 Ocak 2020 tarihinde yayınlanacaktır. Adayların siteyi takip etmesi önemlidir, çünkü başka bir bilgilendirme yapılmayacaktır. Sınava girmeye hak kazanan kişilerin katkı bedeli olan 90 TL’yi 17 Ocak 2020 Cuma günü saat 16:00’ya dek Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne ait Halkbank – Ankara Merkez Şubesi’ne yatırmaları gerekmektedir. Ödeme sırasında başvuru sahibinin adı ve soyadı, T.C. kimlik numarası ve sınav adı olan İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı ibarelerinin belirtilmesine dikkat edilmelidir. Sınav 8 Şubat 2020 Cumartesi günü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde yapılacaktır.

İl Göç Uzman Yardımcılığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

İl Göç Uzman Yardımcılığı için başvurular Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır. Kişilerin sitede bulunan online başvuru kayıt formunu başvuru tarihleri arasında gpmsinav@ybu.edu.tr adresine göndermeleri gereklidir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *