«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Hazine Arazilerinin Kiralanmasında Son Tarih

Hazine Arazilerinin Kiralanmasında Son Tarih

hazineye

Son Tarih 19.11.2018

Yurdumuz da bulunan hazine’ ye ait toplamı 3,4 milyar metrekare olan tarım arazileri normal şartlarda ki kira bedellerinin yarı fiyatına olacak şekilde çiftçilerimize kiralanıyor. Söz konusu olan hazine’ ye ait tarım arazileri kiralayan kişi isteği takdir de bu uygulamanın sağladığı avantajla bu tarım arazilerini almaya hak kazana biliyorlar. Devlet malı olan hazine arazilerinin kiralana bilmesi için son tarih da yaklaşmaktadır. 2018 Kasım ayının 19’ da bu süre dolacaktır. Bu uygulamadan faydalanmak isteyenlerin kesinlikle bu tarihi geçirmemeleri gerekmektedir.
Bu uygulamanın sebebi ise Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının işbirliğinde olarak ülkemizdeki yerli üretime daha çok katkı sağlamak ve bu yerli üretimin büyük oranlarda artışını sağlamak yönünde olduğu bundan önceki duyurularda da açıklanmış ve kamuoyuna duyurulmuştu. Çevre şehircilik Bakanlığının öncülüğünde olan bu uygulama dahilin de çiftçilere kiralama işlemi başlatılmıştı. Bu uygulamanın başladığı ekim ayından bugüne kadar uygulamadan faydalanmak isteyen toplam da 22 bin 860 çiftçimiz bu uygulama için başvurularda bulunmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının beraber yürüttüğü bu uygulama için toplam da bekledikleri ve bu uygulamadan fayda sağlayacak çiftçi sayısının 218 bin ile 200 bin kişi kadar olacağı da beklenen tahminleridir.

İsterlerse Hazine’ye Ait Olan Arazileri Alabilecekler

Toplam da kiralanacak olan 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazimiz çiftçilerimize tam 10 yıla kadar kiralanıyor. Bu uygulama kapsamın da kiralanan tarım arazileri çiftçilere ecrimsil yani kullanım bedelinin yarısı üzerinden kiraya verilmesi sağlanıyor. Ayrıca bu uygulamadan yararlanan çiftçiler aradan geçen 10 yılın sonun da bu Devlet Malı olan Hazine arazilerini almaya hak kazanabiliyor veya bu arazinin kiralamasını 10 daha uzatma bilme hakkına sahip olabiliyor.

Hazine Arazileri Asla Satılmamalı

Çiftçimize kolaylık sağlayalım üretimin önünü açalım her türlü yardımcı olalım bu kısımda hiçbir sıkıntı yok hatta ve hatta bu hazine arazilerini kim ekmek biçmek istiyor üretime ve ekonomimize katkı sağlıyor kira bedeli bile alınmasın. Burada ki tek yanlış şudur ki Devlet Malı olan araziler hem de bu Devleti kuran Milletin malıdır. Hazineye ait araziler dediğimiz üzere hiçbir kira bedeli alınmadan çiftçilerimize verilsin üretimleri artırılsın sonucun da boşta duran arazi hiç değilse üretime çiftçimize katkısı olsun. Fakat dediğimiz ve kendi fikrimiz olarak Devlet Malı olan Hazineye’ ait arazilerin satılmasının yanlış olduğunu savunuyor ve fikirlerimizin bu yönde olduğunu belirterek Hazine arazilerinin bu Milletin arazisi olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *