«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. EKPSS 2020 Sınav Tarihleri Açıklandı

EKPSS 2020 Sınav Tarihleri Açıklandı

EKPSS sınav

2020 EKPSS Sınav Tarihleri Açıklandı

Engelli vatandaşlar ortaöğretim, ön lisans ya da lisans düzeyinde eğitim aldıktan sonra işe girmek istediklerinde EKPSS sınavı ile yerleşebiliyorlar. KPSS ile kıyaslandığında ise EKPSS’nin koşulları ve başvuru şartları biraz daha farklı. Ayrıca şimdiye kadar bu sınav iki yılda bir yapılıyordu. 2019 yılında da bir EKPSS yapıldı. Dolayısı ile 2020 yılında tekrar yapılıp yapılmayacağı belli değildi. Bir ara sınavın tamamen kaldırılması gündeme geldi. Elbette bu belirsiz söylenti bile çok fazla tepki çekti. Sonrasında ise sınavın kaldırılmayacağı ve hatta 2020 yılında da yapılacağı açıklandı. Ancak EKPSS 2020 tarihleri henüz belli olmamıştı. ÖSYM’nin yeni yıl takvimini yayınlaması ile birlikte EKPSS 2020 tarihleri açıklandı. Sınavın ne zaman yapılacağını, hangi tarihler arasında başvuru yapabileceğinizi, başvuru şartlarını ve sınav içeriğini yazımızın detaylarında bulabilirsiniz.

EKPSS 2020 Tarihi Ne Zaman?

Eğitim almış engelli kişilerin memur olarak istihdam edilmesini sağlayan EKPSS, birçok engelli vatandaşın iş sahibi olmasını sağlıyor. Şimdiye kadar iki yılda bir yapılması bile yetersiz gelirken sınavın tamamen kaldırılacağına dair söylentiler birçok kişinin umutlarını yıktı. Neyse ki sınavın kalkmayacağı duyuruldu ve önümüzdeki yıl da yapılacağı açıklandı. Kısa bir süre önce ise uzun zamandır merak edilen EKPSS 2020 tarihleri belli oldu. Dahası sınavla ilgili diğer ayrıntılar da netlik kazandı. ÖSYM tarafından açıklanan bilgiler ışığında EKPSS 2020 yılında 28 Nisan ile 12 Mayıs tarih aralığında gerçekleşecek.

Sınava girmek isteyen ve şartları sağlayan engellilerin 24 Ocak 2020 ila 12 Şubat 2020 tarih aralığında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu başvuru tarihlerine yetişemeyen adaylar için ise ÖSYM tarafından geç başvuru şansı sunuluyor. EKPSS 2020 için geç başvurular 11 ve 12 Mart 2020 tarihlerinden birinde yapılabilecek. Adaylar geç başvuru durumunda daha fazla sınav giriş ücreti ödeyeceklerini ise unutmamalılar. Sınav sonuçlarının açıklanması için belirlenen tarih ise 27 Mayıs 2020. Ancak ÖSYM’nin son yaptığı sınavları genel olarak birer hafta daha erken sürede açıkladığı düşünülürse, aynı şey EKPSS 2020 için de geçerli olabilir. Sınav sonrasında kura için de tarih belli olmuş durumda. 3 ve 4 Haziran 2020’de kura çekimi yapılacak.

Kimler EKPSS 2020’ye Başvurabilir?

KPSS’den farklı olarak EKPSS 2020’ye tüm vatandaşlar başvuru yapamazlar. Başvuruda bulunacak olan adayın engelli birey olma zorunluluğu vardır. Adayın engellilik durumunun sağlık raporu için tescillenmiş olması şarttır. Aksi durumda sınava girip başarılı olduktan sonra adaylardan işe başlangıç için istenen belgeler olacağı için başvuru geçersiz sayılacaktır. Memur olmak isteyen engelliler EKPSS 2020’ye girmelidir. 2020 yılında engelliler için çok sayıda iş fırsatı sunulacaktır. Bakanlıklar tarafından yeni senede en az 1000 engelli bireyin iş sahibi olması için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu sebeple iş sahibi olmak isteyen engellilerin mutlaka başvurularını yapmaları önerilir.

EKPSS 2020’ye Başvuru Nasıl Yapılır?

Gelecek sene yapılacak olan EKPSS 2020 için başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi web sitesinden yapılacaktır. Adayların ilan edilen başvuru tarihlerinde siteye T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca başvuru işleminin geçerli sayılabilmesi için sınav giriş ücreti ödenecektir. Ödemeler sitedeki e-İŞLEMLER bölümünde yer alan ÖDEMELER kısmından banka kartı ya da kredi kartı kullanılarak yapabilir. Adaylar isterlerse ödeme işlemlerini anlaşmalı bankalara sınav adını ve adayın bilgilerini vererek de yapabilirler.

EKPSS 2020 İçeriği ve Sınav Konuları

60 sorudan oluşan EKPSS 2020’de adaylara tüm soruları cevaplayabilmeleri için de 60 dakika süre tanınmaktadır. Adayların 15 Türkçe ve 15 Matematik sorusundan oluşan genel yetenek testi ile 10 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 6 Genel Kültür, 6 Temel Yurttaşlık Bilgisi, 5 Türkiye Coğrafyası ve 3 Türk Kültür ve Medeniyetleri sorularını kapsayan genel kültür testini cevaplamaları beklenmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *