«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Orman Mühendisleri Odası 2020 Personel Alımı

Orman Mühendisleri Odası 2020 Personel Alımı

2020 Orman

Orman Mühendisleri Odası Personel Alımları 2020

İyi maaşla kadrolu personel olarak çalışmak isteyenler için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Orman Mühendisleri Odası, çok sayıda 2020 personel alımı gerçekleştireceklerini duyurdu. Kadrolu personel alımı sınavla yapılacak olup, sınav tarihleri, başvuru tarihleri, personel alınacak pozisyon, alım şartları ve çok daha fazlası için okumaya devam edebilirsiniz.

Orman Mühendisleri Odası 2020 Personel Alınacak Pozisyon

5531 sayılı Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanun’un 6. Maddesi baz alınarak hazırlanmış, 06.05.2019 tarihinde 27220 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış Orman Mühendisleri Odası Mesleki Deneyim Kazanma ve Meslek Mensupluğu Sınav Yönetmenliği şartlarını kapsayacak şekilde çok sayıda kişi istihdam edilmesi amaçlanmaktadır. İlgili pozisyonlara alınacak olan adayların bir yıl boyunca mesleki deneyim kazanmaları ya da deneyimli orman mühendisi, ağaç işleri endüstri mühendisi ya da  orman endüstri mühendisi olan kişilerin başvuruda bulunması beklenmektedir.

Orman mühendisleri kereste hasat alanlarından kütüğün kaldırılması ile ilgili görevleri yerine getireceklerdir. Bu görevler kütük taşımacılığına ilişkin yapı ve ekipmanların inşaatı, kurulumu ve kullanımının planlanması ve yönlendirilmesini içermektedir. Bilgisayar destekli tasarım programlarını kullanarak alanın topografik özelliklerinin haritalarını çizmek; Hasan alanından alanından yükleme ve depolama alanlarına taşımak için kullanılan yolların veya demiryolu ağlarının planlanması ve doğrudan yapılması. Kamp alanlarının, yükleme iskelelerinin, köprülerin, ekipman barınaklarının ve su sistemlerinin yapımını planlayıp denetleyerek kütüklerin kesim alanlarından güvenli ve verimli bir şekilde alınmasını sağlamak; Yükleme noktalarının ve depolama alanlarının yerlerini belirlemek; Hasarları işlemek için yöntem ve ekipman seçmek orman mühendislerinin görevleri arasındadır.

Orman Mühendisleri Odası 2020 Personel Alım Şartları

Orman Mühendisleri Odası 2020 personel alım şartları arasında serbest meslek mensubu adayların karşılaması beklenen bir takım kriterler bulunmaktadır Buna göre;

  • Bu adayların mesleki eğitimlerini başarıyla bitirmiş olmaları ve sınava girmeye hazır olmaları,
  • Daha önce serbest meslek mensubu için yapılan sınavlarda başarısız olmuş ancak not yükseltmek amacıyla tekrar girmek isteyenler,
  • Orman Mühendisleri Odası alım yapılacak pozisyondaki görevli kişiler için Tezkiye Varakası adı verilen bir puanlama sistemi uygulanacaktır. Buna göre çalışılan meslek mensubu kişinin en az 60/100 alarak başarılı sayılması gerekmektedir. Ayrıca bu yöntemle adaylar mesleki beceri ve deneyimlerini de geliştirebilirler.
  • Uygulama tezleri Orman Mühendisleri Odası’na teslim edildikten sonra tezlerin değerlendirilmesinin ardından sonuçlar açıklanacaktır.

Orman Mühendisleri Odası 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

04 Ocak 2019 tarihinde yapılacak olan sınavda her uzmanlık alanı bulunacak olup süre her bir oturum için 25 dakikadır. Sınavın başlama saati ise 09:30 olarak kararlaştırılmıştır. Orman Mühendisleri Odası yönetimi tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde bir kişi, kendi branşında en fazla 7 konuda sınava girebilecektir. Sınavlar Ankara’da ve çoktan seçmeli test olarak yapılmaktadır. Yönetmelik 40. Maddesinin birinci fıkrasında yer alan ifadeler neticesinde her bir konuda 25 soru sorulacağı bilinmektedir. Her bir sınav 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Sınav başvurusu yapabilmek için;

  • Online kanaldan SMM Sınav Başvurusu;
  • Tezkiye varakası aslı,
  • Cumhuriyet Savcılığı ya da e-devletten temin edilebilecek kişi adli sicil belgesi.

Orman Mühendisleri Odası 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Orman Mühendisleri Odası 2020 personel alımı sınav başvuruları 29 Kasım 2019 Salı günü mesai bitimine kadar alınmaya devam edecektir. Oda, incelemelerini 03 Aralık 2019 tarihine kadar inceledikten sonra 06 Aralık 2019 tarihinde de açıklayacaktır. Bu aşamadan sonra 16 Aralık 2019 pazartesi günü sınav ücretini hala ödememiş adaylar sınava girme hakkını yitirebilir. Sınav giriş belgelerinin en geç 03 Ocak 2020 Cuma mesai saati birimine dek çıkartılması gerekmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *