«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Personel Alımı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Personel Alımı

2020 Ulaştırma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Personel Alımı

2020 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Denetim Hizmetleri Başkanlığına personel alımı yapılacaktır. Personeller Genel İdare Hizmetleri bünyesinde boş bulunan 8. dereceden kadrolar için görevlendirilecektir. Alım yapılacak personeller Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği hükümlerince Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı ile alınacaktır. Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek kişiler için yapılacak sınav konuları, sınav tarihleri, alım yapılacak pozisyon ve diğer şartlar için okumaya devam edebilirsiniz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 personel alımı kapsamında toplamda 5 kişi alınacaktır. Adaylar müfettiş yardımcısı kadrosu için istihdam edilecektir. Başvuruda bulunacak kişilerin çoktan seçmeli ve 5 şıkkı bulunan giriş sınavında hukuk, maliye, iktisat, muhasebe alanlarından soruları cevaplamaları gerekmektedir. Ayrıca 120 sorudan oluşan yabancı dil sınavında da başarılı olmaları beklenmektedir.

Müfettiş yardımcısı kadrosu için sınava girecek kişilerin sınavları yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Yazılı sınavda çoktan seçmeli sorular yer alacaktır. Sözlü sınava ancak yazılı sınavda başarılı olan kişiler girmeye hak kazanacaktır. Başvuru sahiplerinin başarılı sayılabilmeleri için her iki sınavdan da 60 puanın altında almamaları, ayrıca iki sınavdan alınan puan ortalamasının 70 üstü olması gerekir. Yazılı ve sözlü sınav ortalamaları eşit olan farklı başvuru sahipleri arasında KPSS puanı yüksek olan öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 personel alım şartları şöyledir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi dahilindeki şartlara sahip olmak;
  • Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların adli sicil kaydı sunmaları;
  • Başvuracak adayların Türkiye’deki üniversitelerin örgün eğitim veren 4 yıllık fakültelerinde siyasal bilgiler, hukuk, işletme, iktisat, iktisadi ve idari bilimler bölümlerinde lisans eğitimi almış olmaları;
  • Ya da YÖK tarafından denkliği onaylanan yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından birinde bu bölümlerden birinden mezun olmak;
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu’ndan KPSSP48 puan türünde 70 puan ve üzeri almış olmak;
  • Sunulacak KPSS puanının 2018 ya da 2019 yıllarındaki sınavlardan birine ait olması;
  • KPSS puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puanı almış olan ilk 100 adaydan biri olmak (100. Aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da sınava girmeye hak kazanacaktır.);
  • 1 Ocak 2020 itibariyle 37 yaşından gün almamış olmak;
  • Müfettişlik yapmaya uygun karakter yapısına sahip olmak;
  • Fiziksel ve ruhsal açıdan çalışmaya engel herhangi bir durumu bulunmamak ( Adaylar sözlü sınava girmeye hak kazandıktan sonra Eğitim ev Araştırma Hastaneleri bünyesindeki Sağlık Kurulu’ndan sağlık raporu alacaktır.);
  • Erkek adayların askerlik görevlerini tamamlamış olmaları, askerlikten muaf olmaları ya da tecil ettirmiş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından daha önce yapılmış personel alım sınavlarına 1 kereden fazla girerek başarısız olmuş olan adaylar sınava girmek için tekrar başvuru yapamayacaklardır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 personel alımı sınav tarihi 29 Aralık 2019 Pazar, saat 10:00’dur. Sınav Ankara’da bulunan Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 15 Temmuz Binası’nda yapılacaktır. Ayrıca yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 18 Aralık 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı resmi web sitesinden duyurulacaktır. Açıklanan listede, şeffaflık olması adına adayların ad ve soyadı bilgileri ile birlikte aldıkları KPSS puanları da yer alacaktır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Yukarıda yer alan alım şartlarına sahip olan kişiler başvurularını 16 Aralık 2019 tarihi mesai bitimine kadar yapmalıdır. Başvurular Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı (A Blok, 6. Kat) Hakkı Turayliç Caddesi No: 5, Posta Kodu: 06338, Emek Çankaya / Ankara / TÜRKİYE adresine yapılacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *