«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Yeni Kimlik Randevusu Nasıl Alınır 2020

Yeni Kimlik Randevusu Nasıl Alınır 2020

YENİKİMLİK

Yeni Kimlik Randevusu Nasıl Alınır 2020

Yeni Kimlik Randevusu Nasıl Alınır, Yeni Kimlik için Gerekli Belgeler ve Yeni kimlik randevu alma işlemleri hakkındaki aradığınız bütün soruların cevaplarını makalemiz içerisinde bulabilirsiniz.

Yeni kimlik kartınızı randevulu veya randevusuz şekilde çıkarabilirsiniz. Eğer ilk defa yeni kimlik alacaksanız randevu alarak çıkartabilirsiniz. Randevuyu nasıl alacağınızı veya yeni kimlik kartınızda gerekli belgelerinizi nasıl temin edeceğinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

T.C. Yeni Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

Yeni kimlik için randevularınızı Genel Müdürlük resmi internet sitelerinden veya İl müdürlüklerinin çağrı merkezlerinden randevunuzu alabilirsiniz. Randevu alırken yeni kimliğinizi kimin için alacaksanız onu belirtmelisiniz. İlk Yeni kimlik alacaksanız, kimliğinizi kaybettikten sonra yeni kimlik alacaksanız ya da küçük aile fertleriniz için yeni kimlik alabilirsiniz. Yeni kimlik randevunuzu alırken bu durumları belirtmelisiniz. İnternet üzerinden yeni kimlik randevusunda bulunacaksanız Genel müdürlüğün web adresine giriş yapmalısınız. Bu bağlantıya tıklayarak (https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al) kolay yoldan siteye giriş yapabilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra sağ üst menüden ‘Randevu Al’ menüsüne tıklamalısınız. Menüye tıkladıktan sonra karşınıza 3 kategoride randevu alacağınızı belirtilecek. Bu kategoriler T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport randevularıdır.

T.C. kimlik kartı randevusu seçeneğini almalısınız. Açılan yeni sayfada adınızı soyadınızı ve ikametgâh ettiğiniz yeri seçmelisiniz. İkametgâh ettiğiniz şehre göre önünüze randevu takvimiminiz çıkacaktır. Açılan takvimde size uygun günü ve saati seçmelisiniz. İnternet dışında çağrı merkezini arayarak da yeni kimlik randevusu alabilirsiniz. Yeni kimlik randevunuzu çağrı merkezinden alacaksanız 199’ u tuşlamalısınız. Yoğunluğa göre Alo 199 çağrı merkezindeki müşteri temsilcinize bağlanabilirsiniz.

Genel müdürlük müşteri temsilcinize bağlandıktan sonra yeni kimlik kartı almak için randevu alacağınızı söylemelisiniz. Ardından adınızı, soyadınızı ve yaşadığınızı şehri söylemelisiniz. Bunun ardından müşteri temsilciniz size uygun günleri söyleyecektir. Verilen seçenekler arasında size en uygun gün ve saati seçmelisiniz. Müşteri temsilciniz tarafından randevu gününüz teyit edilip onaylamanızı isteyecektir. Onaylamak isterseniz gün ve saati tekrar söyleyerek onaylıyorum demelisiniz. Randevu aldığınız günde ve saatinde gitmeye özen göstermelisiniz. Eğer randevu almadan nüfus müdürlüklerine giderseniz işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Genel müdürlüğün girişinden size en uygun günü seçerek yeni kimlik randevusu alabilirsiniz.

Yeni Kimlik için Gerekli Belgeler 2020

Yeni kimlik randevu alma işlemini gerçekleştirdikten sonra randevunuza gitmeden önce gerekli belgelerinizi tamamlamalısınız. Eğer ilk defa yeni kimlik kartınıza başvuracaksınız mutlaka eski nüfuz cüzdanınızı getirmelisiniz. Kimliğinizin yanında muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgenizi almalısınız. Yeni kimlik belgenizde yer alacak biyometrik fotoğrafı çekmelisiniz. Biyometrik fotoğrafınızda yüzünüzün hatlarını ortaya çıkarmalısınız. Biyometrik fotoğrafınızda saçlarınız uzunsa kulağınızın arkasına almalısınız. Gözlük, küpe, kolye ve piercingleriniz varsa onları çıkarmalısınız. Gelişen teknoloji ile bu biyometrik fotoğrafınızdan sizin yüz sisteminizi daha iyi tanınacaktır. Biyometrik fotoğrafınızı ilk 180 gün içerişimde çektirmiş olmalısınız. Biyometrik fotoğrafınızı tüm fotoğrafçılarda çektirebilirsiniz. Gerekli belgeler bunlarla da sınırlı değildir. Pasaportunuz ve sürücü belgeniz varsa bu belgeleri de yanınıza almalısınız. Yeni kimlik alırken varsa askeri kimliğinizi, avukat kimliğinizi ya da memur kimliğinizi getirmelisiniz. Bu kimliklerin bir tanesinin eksiği halinde yeni kimliğinizi alamazsınız.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *