«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Sayıştay Başkanlığı 2020 Personel Alımı

Sayıştay Başkanlığı 2020 Personel Alımı

2020 Sayıştay

Sayıştay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı 2020

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ekli 6. maddesi uyarınca, 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in 8. Maddesine dayanılarak Sayıştay Başkanlığı personel alımı yapacaktır. T.C. Sayıştay Başkanlığı 2020 personel alımı kapsamında 11 kişiye istihdam sağlayacaktır. Görevlendirilecek personeller 3 farklı grup ve 10 farklı pozisyonda çalışacaklardır. İlana ilişkin olarak personel alınacak pozisyon, alım şartları, ve başvuru tarihi gibi diğer bilgilere yazımızın detaylarında ulaşabilirsiniz.

Sayıştay Başkanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Sayıştay Başkanlığı alım yapacağı pozisyonlar için başvuru yapan adayları bir ön elemeden geçirdikten sonra sözlü sınav sonucuna göre istihdam edecektir. Başvuracak adayların 2018 ya da 2019 yıllarında girmiş oldukları KPSS puanları dikkate alınacaktır. Ayrıca adayların yabancı dil seviyelerini resmi geçerliliği olan bir sınavla beyan etmeleri de gerekmektedir. Ön değerlendirme sürecinde adayların KPSS puanlarının yüzde 70’i, YDS veya dengi bir sınav puanının ise yüzde 30’u alınarak hesaplanan puan bazında sıralamaya sokulan adaylardan her bir grup ve pozisyon için alım yapılacak kontenjan sayısının 4 katı kadar kişi sınava çağırılacaktır. KPSS puanı bulunmayan ya da mevcut puanı 2018 öncesine ait olan adayların KPSS puanı 70; dil puanı bulunmayan adayların dil puanı ise 0 olarak baz alınacaktır. Sayıştay Başkanlığı 2020 personel alınacak pozisyonlar ise şöyledir:

A Grubu

  • Yazılım Geliştirme Proje Yöneticisi ve Çözüm Mimarı

B Grubu

  • Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ve Takım Lideri
  • Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı
  • Kıdemli Sistem Uzmanı

C Grubu

  • Veri Tabanı Uzmanı
  • İş Zekâsı Uzmanı
  • Yazılım Uzmanı
  • Yazılım Uzmanı (Java)
  • Ağ Uzmanı
  • Ağ Güvenliği Uzmanı

Yazılım uzmanı pozisyonu için 2, diğer pozisyonlar için ise birer kişi istihdam edilecektir. Görevlendirilecek kişiler sözleşmeli bilişim personeli olarak istihdam edileceklerdir.

Sayıştay Başkanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Pozisyonlara dair genel şartlar şöyledir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi dahilindeki genel şartları taşıyor olmak;
  • Türkiye’deki fakültelerin örgün eğitim veren dört yıllık yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden lisans mezunu olmak; ya da yurtdışında YÖL tarafından denkliği kabul edilen okullarda bu bölümlerden birini okumuş olmak;
  • Ücret tavanı iki katını geçmeyecek adaylar için yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ya da yazılım alanlarında, bu süreçlerin yönetilmesi konularında 3 yıl ve üstü; diğer adaylar içinse 5 yıl ve üstü deneyimli olmak;
  • Başvuracak adayların ağ yönetimi ve güvenliği, bilgisayar ve çevre birimlerinin donanımı hakkında bilgi sahibi olmaları;
  • En az iki programlama dili bilindiğine dair belge sunabilmek;
  • Adayların yoğun iş temposu ve takım çalışmasına ayak uydurabilecek olmaları;
  • Erkek adayların askerlik görevlerini yerine getirmiş, muaf ya da tecil ettirmiş olmaları gerekmektedir.

Sayıştay Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Sayıştay Başkanlığı 2020 personel alımı sınav tarihleri henüz kesinleşmemiştir. Sınavlar ön değerlendirmeler sonrasında başkanlığın kurumsal internet sitesinde ilan edilen tarihte İnönü Bulvarı, Eskişehir Yolu, No: 45 06520 Balgat Çankaya Ankara adresinde yapılacaktır. Adayların sözlü sınavı geçebilmeleri için 70 puanın üzerinde almaları şarttır.

Sayıştay Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Sözleşmesi personel alımı için başvurular 29 Kasım 2019 tarihinde başlamış olup 16 Aralık 2019 tarihinde mesai saatinin sonunda bitecektir. Sayıştay Başkanlığı 2020 personel alımı başvuruları İnönü Bulvarı, Eskişehir Yolu, No: 45 06520 Balgat Çankaya Ankara adresine son başvuru tarihine kadar posta ile ya da şahsen yapılacaktır. Postada yaşanabilecek gecikmelerden ötürü başkanlık sorumluluk kabul etmeyecektir. Adayların belirtilen tarih aralığında istenen belge ve evraklarını eksizsiz ve vaktinde ibraz etmeleri kendi sorumluluklarındadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *