«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. BBDK 2020 Personel Alımı

BBDK 2020 Personel Alımı

2020 BBDK

BBDK 2020 Personel Alımı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu sınava tabii tutarak 2020 yılında toplamda 125 personel alacağını duyurdu. Kurum, iki aşamadan oluşan sınav sonucuna göre personel alımını gerçekleştirecektir. Ayrıca başvuracak adayların KPSS puanına sahip olması gerekmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 2020 personel alımı için yazılı sınav aşaması Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü İstanbul’da yapılacaktır. Alım yapılacak pozisyonlar, alım şartları, sınav tarihleri ve başvurusu gibi bilgiler için okumaya devam edebilirsiniz.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) 2020 Personel Alınacak Pozisyon

2020 yılında kariyerinize Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesinde devam etmek istiyorsanız alım yapılacak olan 125 kişilik kadronun içinde yer alabilirsiniz. Kurum, alımları açıktan atama yoluyla yapacaktır. Ayrıca kurum bünyesinde istihdam edilecek olan 125 kişi 2 farklı kadro ve toplamda 3 farklı alanda görevlendirilecektir. Ön değerlendirme yapılırken adayların başvurularında KPSS puanları etkili olacaktır. Puana göre sıraya konan adaylar içerisinde her bir alan için sınava çağrılması kararlaştırılmış olan sayı kadar en yüksek puana sahip aday yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. 2020 personel alınacak pozisyonlar ise şöyledir:

  • Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı ve Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bankacılık Alanı)
  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bilişim Alanı)
  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Hukuk Alanı)

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) 2020 Personel Alım Şartları

Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı ve Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bankacılık Alanı):

  • Türkiye’de ya da yurtdışında denkliği kabul edilen okulların dört yıllık örgün eğitim veren fakültelerinden siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iktisat, bankacılık ve finans, istatistik, bankacılık, endüstri mühendisliği lisans mezunu kişiler.
  • KPSSP1, KPSSP2, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP3, KPSSP28, KPSSP28, KPSSP48 puan türlerinden birinde 80 puan üstü alan ilk 1000 kişi arasındaki adaylar yeminli murakıp yardımcılığı için; 75 puan üstü alan ilk 800 kişi ise bankacılık alanında bankacılık uzman yardımcılığı için sınava girebileceklerdir.

Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bilişim Alanı):

  • Türkiye’de ya da yurtdışında denkliği kabul edilen okulların dört yıllık örgün eğitim veren fakültelerinden hukuk lisans mezunu kişiler.
  • KPSSP4 ve KPSSP5 puan türlerinden birinde 75 puan üstü alan ilk 160 kişi arasındaki adaylar hukuk alanında bankacılık uzman yardımcılığı için sınava girebileceklerdir.

Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Hukuk Alanı):

  • Türkiye’de ya da yurtdışında denkliği kabul edilen okulların dört yıllık örgün eğitim veren fakültelerinden yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik – elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği, haberleşme mühendisliği, matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği, istatistik, bilgisayar, fizik ya da matematik mezunu kişiler.
  • KPSSP1 ve KPSSP2 puan türlerinden birinde 75 puan üstü alan ilk 160 kişi arasındaki adaylar yazılım, bilgisayar, istatistik, fizik, matematik mühendisliği bölümlerinden; ilk 80 kişi mekatronik, elektronik, elektrik, elektrik – elektronik, elektronik – haberleşme mühendisliğinden; ilk 140 kişi endüstri mühendisliği bölümlerinden; bilişim alanında bankacılık uzman yardımcılığı için sınava girebileceklerdir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

BDDK 2020 bankacılık uzman yardımcısı alımı için yazılı sınav 21 Aralık 2019 Cumartesi;  bankalar yeminli murakıp yardımcısı alımı için ise 21 -22 Aralık’ta Cumartesi – Pazar günde iki oturum olarak yapılacaktır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

İlgili kadrolar için başvurular Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu resmi internet sitesi üzerinden başvuru formu doldurularak yapılacaktır. 25 Kadım 2019 saat 14:00’te başlamış olan başvuru süreci 6 Aralık 2019 saat 16:00’da son bulacaktır. 2020 personel alımı başvuruları sadece elektronik ortamda yapılacak olup, elden ya da posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi de aynı site üzerinden duyurulacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *