«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İstanbul Üniversitesi 2020 Personel Alımı

İstanbul Üniversitesi 2020 Personel Alımı

İstanbul 2020

İstanbul Üniversitesi Personel Alımı 2020

2547 sayılı kanununun; 12.06.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin; İstanbul Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterleri dahilinde Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör kadroları için eleman alımı yapılacaktır. İstanbul Üniversitesi 2020 personel alımı kapsamında istihdam edilecek olan adaylar için ayrılan kontenjan toplam 9’dur. Adayların başvurmadan önce başvuru şartları detaylı bir şekilde incelemeleri önerilir. Personel alınacak pozisyon, alım şartları ve başvuru tarihlerinde hakkında detaylı bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi 2020 Personel Alınacak Pozisyon

İstanbul Üniversitesi 2020 personel alımı kapsamında 6 fakülteye farklı unvanlarda 9 akademik personel alımı yapılacaktır. İstanbul Üniversitesi 2020 personel alınacak pozisyonlar şu şekildedir:

Edebiyat Fakültesi

  • Paleoantropoloji – Profesör
  • Paleoantropoloji – Doktor Öğretim Üyesi
  • Genel Dilbilimi – Doçent
  • Fransız Dili Ve Edebiyatı – Doktor Öğretim Üyesi

Fen Fakültesi

  • Uygulamalı Matematik – Doktor Öğretim Üyesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi

  • Yönetim Bilimleri – Profesör

İletişim Fakültesi

  • Genel Gazetecilik – Profesör

Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü

  • Genetik – Profesör

Ulaştırma Ve Lojistik Fakültesi

  • Ulaştırma – Doktor Öğretim Üyesi

İstanbul Üniversitesi 2020 Personel Alım Şartları

Adaylar ilgili pozisyonlar için doçent, profesör ve doktor öğretim üyesi kadrolarına başvurabilmek adına ilgili şartları sağlamalıdır. Her bir program ve unvan için üniversitenin talep ettiği kriterler farklılık göstermektedir. Bu yüzden adaylar başvuru öncesinde başvurmayı düşündükleri ilgili kadro için istenenleri detaylı bir şekilde incelemelidir. İstanbul Üniversitesi 2020 personel alım şartları şöyledir:

  • İstanbul Üniversitesi Personel Daire Başlığı resmi web sitesinde yer alan Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru Formunun 1 biyometrik fotoğraf eklenerek doldurulması;
  • Olumlu sonuçlanmış güvenlik soruşturmasının biyometrik fotoğraflı 2 adet kopyası;
  • Adli sicil kaydı;
  • Özgeçmiş dilekçesi;
  • Bilimsel yayınların listesi;
  • Diplomalar;
  • Yabancı dil sınavı sonuç belgesi;
  • 1 adet son altı ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf;
  • T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi;
  • Başlıca araştırma eserlerinin bir adet basılı kopyası.

Profesör Kadrosu İçin Alım Şartları:

İstanbul Üniversitesi 2020 personel alımı kapsamında profesörlük kadrolarına başvuracak kişiler doçentlik belgelerini, ve yukarıda istenen belgelerini 6 kopya halinde hazırlamalıdır. Bu kopyalar PDF formatında CD veya USB bellek ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na şahsen teslim edilmelidir.

Doçentlik Kadrosu İçin Alım Şartları:

İstanbul Üniversitesi 2020 personel alımı kapsamında profesörlük kadrolarına başvuracak kişiler doçentlik belgelerini, ve yukarıda istenen belgelerini 4 kopya halinde hazırlamalıdır. Bu kopyalar PDF formatında CD veya USB bellek ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na şahsen teslim edilmelidir.

Doktor Öğretim Üyesi Kadrosu İçin Alım Şartları:

İstanbul Üniversitesi 2020 personel alımı kapsamında profesörlük kadrolarına başvuracak kişiler doçentlik belgelerini, ve yukarıda istenen belgelerini 4 kopya halinde hazırlamalıdır. Bu kopyalar PDF formatında CD veya USB bellek ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na şahsen teslim edilmelidir.

İstanbul Üniversitesi 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

İstanbul Üniversitesi 2020 profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alımı için açılan kadrolara başvurular 3 Aralık 2019 tarihinde başlamıştır. Başvuru yapacak olan adayların ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde istenen belgelerle birlikte başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. 2547 sayılı Kanun’un 50. maddesinin birinci fıkrası ve d bendi uyarınca istihdam edildikten sonra sanatta yeterlilik ya da doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi bünyesinde tamamlayan kişiler ilgili kadrolara başvuramayacaktır. Profesör ya da doçent olup Doçentlik Sözlü Sınavı’na girmemiş olan adaylar ilgili kadrolara başvurduktan sonra Doçentlik Sözlü Sınavı Başvuru Dilekçesi’ni Personel Daire Başkanlığı’nın sitesinden indirerek doldurmalı ve İstanbul Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Doçentlik Birimi’ne iletmeliler.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *