«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Konkordato Ne Demektir

Konkordato Ne Demektir

konkordato

Son günlerde herkes tarafından duyulan ve bütün internet sitelerinde aranmakta olan Konkordato nedir ve hangi şartlarda ve kimler Konkordato verebilir gibi haberler araştırılmaktadır. Bizde siz değerli okuyucularımız için bu habere sitemizde yer açmak ve bilgilerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Halkımıza bu kelime yabancı gelebilir çünkü öncelerde duyulmamış ve bir çok kişi tarafından bilinmeyen bir uygulamadır. Fakat son zamanlarda özellikle Ülkemizin maruz kaldığı ekonomik savaş sonrasında bir çok firma zor durumda kalmış ve iflas durumuna gelmiştir. Konkordato böyle kötü zamanların atlatılması için başvurulan ve büyük önem arz eden bir borç uzatma veya ödeme şeklidir. Şimdi kısaca konkordato nedir tanımlayalım.

Konkordato Nedir?

Konkordato’yu kısaca açıklayacak olursak iflas etme noktasına yaklaşmış ve bu iflasa tam düşmemek iflastan kurtulmak için alacaklı ile borçlu arasında belirli tavizler verilmesi borcun ödenmesinde kolaylık sağlanması ve borç vadelerinin yeniden yapılandırılması için yapılan bir anlaşma türünün adıdır. Kısaca şu şekilde de tanımlayacak olursak iflasa düşen firmanın korunması ve varlığını sürdürüle bilir kılması için borç ödemesin de kolaylık sağlanmasıdır.

Hangi Durumlarda Konkordato Verilir?

Konkordato verecek firmanın veya şirketin ödemesi gereken borçların vadelerinin hukuken dolması gerekir. Başka bir deyişle ödemesi geçtiği yani vadesi gelmiş olan borçların ve bundan sonraki gelecek vadelerde de ödeme zorluğu çekilmesi ve iflastan kurtulmak için verilir. Aynı zaman da bir nevi iflası uzatma veye iflastan kurtulmak için başvurulur. Başvurulan hususta önemli olan konu ise başvuru yapan kurum,şirket veya firmanın güvenirliğidir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *