«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Engelli Aylıkları Ne Kadar Oldu 2022

Engelli Aylıkları Ne Kadar Oldu 2022

2022 temmuz engelli maaş artışı

Engelli Maaş Zamları – Engelli Aylığı Ne Kadar Olacak 2022

Engelli maaş zamları ne kadar olacak, engelli maaş zamları ne kadar oldu, son yapılan zamlardan sonra engelli maşşları ne kadar yükseldi ve engelli maaş zamlarına ara zam yapılacak mı, temmuz maaş zamlarından sonra engelli maaşı ne kadar oldu sorularının cevapları haberimizin içerisinde yer alıyor.

Yılın İlk 6 Ayın’da Ne Kadar Olmuştu

Söz konusu olan Engelli maaş zamları için 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 40 ile yüzde 69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 865 Türk Lirası, engellilik oranı yüzde 70 ve üstünde engellilik oranı olan vatandaşlarımız için ise engelli aylığı 1298 lira olurken engelli yakını aylığı ise 865 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Bu sene şu ana kadar engelli ve engelli yakını aylığı için toplam 3 milyar 253 milyon lira ödeme yapıldı. Aylık yaklaşık 616 bin şahıs engelli aylığından yararlanıken engelli yakını aylığından ise yaklaşık 98 bin şahıs yararlanabildi.

Engelli Maaşları Ne Kadar Oldu 2022/ Engelli Aylıkları Ne Kadar Oldu 2022

Temmuz ayı asgari ücret zammının ardından söz konusu olan engelli maaş zamları yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 lira, yüzde 70 ve üstünde engellilik payı olanlar için ise engelli aylığı 1687 lira, engelli yakını aylığı da 1124 lira olarak belirlendi.

Engelli aylıkları çok yetersiz durumda olduğu için bir çok platformda aylıklara ara bir zam daha yapılması isteniyor. Fakat engelli maaş artışına yeni bir ara zam hükümetin gündeminde değil. Ayrıca bir çok platformdan engelli maaş artışına yeni bir ara zam yapılması hakkında hükümet yetkililerinden hiç bir açıklama yapılmadı.

 

İlginizi cekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşğıda verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, faktorin haberleri, faktoring şirket ve faktoring firma haberleri, banka haberleri ile altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

TCMB’nin yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini: https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/merkez-bankasi-yil-sonu-enflasyon-ve-dolar-tahmini/.html

DXY Nedir BTC ve Kripto paralar üzerindeki etkileri: https://www.finanshaberi.net/genel/dxy-nedir-kripto-paralar-ve-btc-uzerinde-neden-etki-eder/.html

Temmuz ayı FED toplantısı ne zaman: https://www.finanshaberi.net/bitcoin-kripto-para/temmuz-ayi-fed-toplantisi/.html

finans nedir kaç tür finans vardır : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finans-nedir-kac-tur-finans-vardir/.html

finansman nedir finansman giderleri nasıl sağlanır: https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/finansman-nedir/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.