«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İşsizlik Rakamları Açıklandı

İşsizlik Rakamları Açıklandı

issizlik

266 Bin Kişilik Artış Oldu

Her sene yıllık bazda açıklanan işsizlik oranları açıklanmıştır. Yapılan açıklamalara göre geçen seneye oranla daha da çok artış sergilemiştir. Aslında bu veriler her ay tutulup açıklansa da yıllık bazda Ağustos aylarının verilerine göre yıllık artış veya düşüş belirlenmektedir. Ne yazık ki açıklanan işsizlik oranları 2017 Ağustos’ dan 2018 Ağustos ayına kadar toplam 0,5 oranın da artarak Ülkemizdeki işsiz vatandaşlarımızın sayısını ortaya çıkarmıştır.

Yaş Guruplarına Göre İşsizlik Oranları

Söz konusu olan işsizlik sayılarındaki artışla beraber işsizlik oranı yüzde 11.1′ e yükselmiştir. Bu yükselişin neticesinde de Yurdumuzdaki kayıtlı işsiz sayısı 266 bin kişi daha artış göstermiş olup toplam da kayıtlı işsiz sayısını 3 milyon 675 bin kişiye çıkarmıştır. Ayrıca buna istinaden bir de tarım dışı işsizlik vardır. Tarım dışı işsizlik oranın da ise yine 2017 Ağustos ve 2018 Ağustos aylarının baz alınması ile çıkan sonucun yüzde 0,4 düzeyin de artış olmasıdır. Bu artış ile issizlik oranı yüzde 13,2 ye çıkmıştır. Bu arada  birde geç nüfus olarak biline 15 ile 24 yaş arası işsizlik oranları da açıklanmış ve 0,2 artış ile bu yaş gurubun da ki işsizlik yüzdesi 20,8 olmuş ayrıca 15 ile 64 yaş gurubunda da olan yüzde 0,6 artış ile Ülke geneli toplam kayıtlı işsiz yüzdesi 11,4′ de yükselmiştir.

İşsizliğin Artmasının Nedenleri

Her ne kadar Ülkemizin maruz kaldığı ekonomik savaş sonrası yükselen enflasyona ve dolar kurunun tavan yapması ile hem üretim hem de satışlar da sıkıntı çeken firma ve şirketlerin işçi çıkarttıkları söylense de bunun bütün sebebi bunlar değildir. Hepinizin de bildiği üzere Ülkemizde ki Suriyeliler daha az maaş ve sigortasız çalışırken bazı işverenler bunu kendi lehine kullanmış Türk işçiyi çıkarıp mültecileri özellikle de Suriyelileri çalıştırmaya başlamıştır. Suriyeli Mülteciler Devletten de mülteci parası aldıkları için daha ucuza çalışarak Devletimizden aldıkları para ile iş sahibi de olmuş bunun sonucun da kendi vatandaşlarımız işsiz bırakılmaya mahkum edilmiştir. Bütün bunlar olurken birde Ülkemizin maruz kaldığı ekonomik savaştan dolayı da firmaların tasarruf yolunu işçi sayısını azalmakta bulmaları işsizlik sayısının artışının tuzu biberi olmuştur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *