«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 Personel Alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 Personel Alımı

ÇÇÇÇÇÇÇÇ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sözleşmeli Memur Alımı 2020

22 Temmuz 2018 tarihinde Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca yapına Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları dikkate alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacaktır. İstihdam edilecek 44 sözleşmeli personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4. maddesi B bendine göre alınacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 personel alımı kapsamında alım yapılacak pozisyonlar, alım şartları ve başvuru tarihleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edilmiştir. Adayların başvurmadan önce ilgili genel ve özel şartlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Yayınlanan ilanla ilgili tüm detaylara yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

2020 yılında istihdam edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine 44 adet sözleşmeli personel alınacaktır. Başvurular ÖSYM üzerinden yapılacak olup adayların başvuru tarihlerine dikkat etmeleri gereklidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 personel alınacak pozisyon kapsamında alım yapılacak pozisyonlar jeofizik mühendisi, elektrik mühendisi, makine mühendisi, harita mühendisi, inşaat mühendisi, çevre mühendisi, mimar ve şehir plancısıdır. Başvurular için 1 hafta süre tanınmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 personel alımı kapsamında açılan kadrolara başvurmak isteyen adayların şu şartları taşıyor olmaları gerekmektedir:

Başvuracak adayların Türk vatandaşı olmaları;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından duyurulan pozisyonlara başvuracak kişilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4. maddesi B bendindeki şartlara, aynı kanunun 48. maddesinin A bendindedki 1, 4, 5, 6, 7. şartlara, 6.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmiş Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar Ed 1. maddesindeki şartlara sahip olmaları;

Emekli aylığı almamaları ve 65 yaşını doldurmamış olmaları;

Şehir plancısı, mimar ve mühendis olarak ilgili pozisyonlara alınacak kişilerin şartlara haiz olması;

Sağlık durumlarının çalışmaya engel teşkil etmemesi;

2018 KPSS lisans sonucundan KPSSP3 puanına sahip olması;

İlgili bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

Jeofizik mühendisi, elektrik mühendisi, makine mühendisi, harita mühendisi, inşaat mühendisi, çevre mühendisi, mimar ve şehir plancısı için başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden yapılacaktır. Adayların KPPS – 2019/8 Tercih Kılavuzu’na 18 Aralık 2019 saat 10:00 itibariyle ulaşabilmeleri mümkündür. Tercihler ve başvurular 25 Aralık 2019 saat 23:59’a kadar site üzerinden yapılabilecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 personel alımı için başvuru yapabilmek adına adayların T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Başvurular, pozisyonlara başvuracak kişilerin kendisi tarafından yapılmalıdır. Henüz ÖSYM şifresi olmayan ya da şifresinin süresi dolanların başvuru tarih aralığında ÖSYM bürolarına giderek yeni şifre almaları lazımdır. Adayların tercih yaparken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 personel alımı için yayımlanmış olan kılavuzu dikkatli bir şekilde incelemeleri önerilir.

Adaylar ÖSYM üzerinden başvuru yaparken toplamda 30 ayrı tercih yapabileceklerdir. Elbette tercih listesine eklenebilmesi için seçilen meslek ile alınan eğitimin uyuşması gereklidir. Aksi takdirde oluşturulan tercih listesi onaylanmayacaktır. Adayların listelerini doldurduktan sonra Başvuru Kontrol ve Önizleme butonuna tıklayarak listelerini kontrol etmeleri; listelerini onayladıktan sonra da ödeme yapmaları gerekmektedir. Bununla ilgili detaylar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilanında ve ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda verilmiştir. Başvuru ücreti kılavuzda belirtilen ödeme noktalarından birine yapılacaktır. Başvuru işlemi sonrasında ödenecek olan ücret yalnızca 20 TL’dir. Adayların ayrıca ÖSYM sistemindeki kişisel bilgilerini ve iletişim bilgilerini de kontrol etmeleri önerilir. Hataları ya da eksik bilgilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 personel alımı için başvuru öncesinde düzeltilmesi önemlidir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *