«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Sağlık Bakanlığı Personel Alımı 2021

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı 2021

sağlık bakanlığı memur alımı 2021 www.finanshaberi.net

Sağlık Bakanlığı Memur Alımı 2021/Sağlık Bakanlığı Personel Alımı 2021

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs sonrası 18 bin sağlık personeli ve 14 bin sözleşmeli işçi toplamda 32.000 personel alınacağını duyurmuştu. Pekiyi 2021 Sağlık Bakanlığı personel alımı hangi meslek gruplarından ne kadar olacak? Detaylar ise şöyle:

1-Temizlik Görevlisi ve Görev Tanımı: Hastanenin ameliyathane, morg, poliklinik yapılan yerleri, acil hizmet alanları, laboratuar, görüntüleme alanları, idari ve diğer sağlık birimleri, ek hizmet binaları ile tesislerin temizlik gerektiren her türlü alanında ilgili kanun, yönerge genelge vb. mevzuatta belirtilen görevlere göre hizmetleri yerine getirmek.

2-Silahsız Güvenlik Görevlisi: İlgili kanun, yönerge, tebliğ ve hizmet sözleşmesinde belirtilen güvenlik hizmetlerini yerine getirmek.

3– Hastane Elemanı: Sağlık görevlilerinin nezaretinde yardımcı olarak çalışır ve hastaların çeşitli ihtiyaçlarının (temizlik ve beslenme programı gibi) yerine getirilmesi dışında ilgili mevzuat, kanun, yönetmelik, yönerge vb. mevzuat hükümlerinde kendisine verilen görevleri yerine getirmekle mükelleftir.

4-Aşçı: Mevzuatta belirtilen kanun, yönetmelik, yönerge, genelge, hizmet sözleşmesi gibi düzenlemeler çerçevesinde kendisine verilen görevleri (yemek pişirme, hazırlama) yerine getirir.

Sağlık Bakanlığı Personel ve Memur Alımı Şartları Neler 2021 ?

1-Affa uğrasa dahi devlet güvenliğine, anayasal düzene, milli savunmaya, karşı suçları işlememek, görevi kötüye kullanma, casusluk, zimmet, rüşvet gibi suçlardan hüküm giymemek

2-18 yaşını doldurmuş olmak ve ilan tarihinden önce 35 yaşını doldurmamış olmak

Bunların dışında temizlik görevlileri en az ilköğretim mezunu, güvenlik görevlilerinin lise mezunu veya güvenlik sertifikası sahibi olması, aşçı olarak işe alınacak işçilerin ortaöğretim kurumlarından birinden veya aşçılık ile ilgili olacak şekilde ön lisans derecesinde diplomasına sahip olması gerekir.

Ayrıca şehir hastaneleri de personel alımı yapıyor ve aranan şartlarda şu şekilde;

1-Birim Yöneticisi: Alınacak personelde lisans mezunu olma şartının yanında iyi derecede İngilizce, sunum ve raporlama becerisi, seyahat engeli olmaması gibi özellikler aranmakta

2-Eğitim Uzmanı: Stres yönetiminde başarılı olmasının yanında MS Office programlarına hakim olma şartı aranmakta.

3-Hasta Kabul Görevlisi: Hasta kabul belgesine sahip olmasının yanında hasta memnuniyeti odaklı çalışması tercih sebebi.

4-Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi:  Lise veya tercihen ön lisans/lisans diplomalı ve çağrı merkezi tecrübesi olanlar işe alımda bir adım önde.

5-Tıbbi Raportör: Bu bölümde işe alınacak kişilerde en az ön lisans mezunu olmak ve radyolojik görüntüleme raporlamasının diline hâkim ayrıca hızlı klavye becerisi özelliği aranıyor.

6-Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi: Burada çağrı merkezi tecrübesi ilk şart olarak göze çarpıyor. Ayrıca iletişim becerisi çok önemli bir kriter.

7-Veri Giriş Takım Lideri: Bu alanda ise hasta memnuniyeti odaklı çalışma ve problem çözme becerisi istenmektedir.

8-Çağrı Merkezi Takım Lideri: Takım liderliği tecrübesi olan, işlere analitik yaklaşıp çözüm odaklı çalışma ön şart.

9-İnsan Kaynakları: Üniversitelerin işletme ve benzeri dört yıllık bölümlerinden mezun olması ve iş hukuku, sosyal güvenlik hukuku, yasal mevzuatlara hakim olması ve asgari 5 yıllık deneyim istenmekte.

Bu iş kollarının dışında bilgisayar mühendisi ve bilgi teknolojileri uzmanı alanlarında da personel alımı yapılmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *