«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. 29 Yaş Altı Gençlere 27 Bin TL Destek

29 Yaş Altı Gençlere 27 Bin TL Destek

genç

29 Yaş Altı Gençlere Devlet Desteği

Sayın okurlarımız bugünkü haberimiz Devlet tarafından gençlere verilecek olan yaklaşık 27 Bin TL olan destek üzerine olmaktadır. Devlet tarafından sağlanacak olan 18 yaş üstü ile 29 yaşını doldurmamış kişilere verilecek olan destek kredi desteği olmayacaktır. Devlet tarafından 18 yaş ile 29 yaşını doldurmamış gençlere verilecek olan destek SSK ve Bağ-kur desteği olmaktadır. Bu destekle ilgili sizlerinde merak ettiğiniz hususlar ve aklınıza takılan sorular olabilir. Değerli okuyucularımız sizlerde Devlet tarafından 29 yaş altı gençlere verilecek 27 bin TL’lik destek hakkında çok daha detaylı bilgiler almak isterseniz sizlerin bilgilerine sunmak maksadı ile hazırlamış olduğumuz haberimizin bütün detaylarını okuyarak söz konusu olan 29 yaş altı gençlere verilecek 27 bin liralık destek hakkında aradığınız ve merak etmiş olduğunuz bütün soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Şimdi yazımızı daha fazla uzatmadan Devlet tarafından 29 yaş altı gençlere verilecek 27 bin TL destek başlıklı haberimizin bütün detaylarını açıklayarak akıllarda oluşan soru işaretlerini ve merak edilen bütün hususları açıklayalım.

Devletten 29 yaş Altı Gençlere 27 Bin TL’lik Destek

Değerli okuyucularımız Devlet desteği denilince ilk olarak akla gelen kredi desteği veya hibe destek paketleri akıllara gelmektedir. Fakat bu kredi desteği yani 29 yaş altı gençlere 27 Bin TL’lik destek kredi desteği değil 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış kişilere verilecek olan SSK ve BAĞ-KUR desteği olmaktadır. Söz konusu olan 29 Yaş altı gençlere 27 Bin TL’lik destek geçlerin yeni iş yeri açmalarında ve ticari faaliyete başlamaları hususunda verilecek olan SSK ve BAĞ-KUR desteği olmaktadır. Bu destek sayesinde yeni iş yeri açarak ticari faaliyete başlayacak olan 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını geçmemiş olan kişilerin SSK ve Bağ-KUR primleri söz konusu olan destek ile ödenecek olmasıdır. Bu kapsamda yeni iş yeri açan 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaş altında olan girişimci gençlerin SSK ve Bağ-kur primleri için devlet desteği sağlanacak ve girişimci gençler SSK, Bağ-kur ve vergi desteğinden yararlandırılacaktır. Değerli okuyucularımız Devlet tarafından verilecek olan 29 yaş altı gençlere 27 bin TL’lik destek için vergi desteği 3 yıl SSK ve BAĞ-KUR desteği ise 1 yıl süre zarfında geçerli olacaktır.

29 Yaş Altı Gençlere 27 Bin TL’lik Destek Nasıl Verilecek?

Devlet tarafından verilecek olan 29 yaş altı gençlere 27 bin TL’lik destek için vergi desteği 3 yıl SSK ve BAĞ-KUR desteği ise 1 yıl süre zarfında geçerli olacağını bir üst yazımızda belirtmiştik. Yine bu destek kapsamında bilmeniz gereken başka detaylarda olmaktadır. Söz konusu olan 29 yaş altı gençlere verilecek 27 bin liralık destek paketi içinde girişimci gençlerin yanlarında çalıştırdıkları eleman için de SSK desteği yine bu paketin içinde yer almaktadır. Kısaca özetleyecek olursak eğer bu devlet desteği sayesinde yeni iş yeri açan girişimciler hem SSK, hem Bağ-kur hende 3 yıl boyunca vergi desteği alacak ve bu destek sayesinde 3 yıl vergi ödemeyecektir. Devlet tarafından genç girişimciler için sağlanacak olan destek paketi kapsamında 29 yaş altı girişimcilere verilecek olan 27 Bin TL’lik desteği en alt seviyeden hesaplayacak olursak eğer 2019 senesi için 10 bin 592 TL bulmaktadır. Yine aynı destek kapsamında yeni iş yeri açacak olan 29 yaşını aşmamış ve 18 yaşını tamamlamış genç girişimci her ay yaklaşık 883 lira gider masrafından kurtulmuş olacaktır. Burada açıklamak istediğim husus yeni iş yeri açan girişimcinin her ay ödemek zorunda olduğu para olan 883 TL’lik miktar cebinde kalacaktır.

Devlet Tarafından Verilecek Olan Destekten Nasıl ve Kimler Yararlanır?

Yazımızın başlığında belirtmiş olduğumuz gibi 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını tamamlamış olan kişiler yararlana bilmektedir. Bu destekten yararlanmak için mutlak suretle bir ticari faaliyet gerçekleştirmek zorundadır. Ayrıca yine Devlet tarafından sağlanacak olan 27 bin lira destek kapsamında her hangi bir ortaklı ticaret veya şirket olsun ortaklar arasında yaşı en küçük olan ortağın yararlanması bilmeniz gereken bir detay olmaktadır. Yine aynı destek kapsamında bu destekten yararlanılması için her iki ortağında destek kapsamında istenilen şartlara uygun olması gerekmektedir. Burada açıklamak istediğim hususa örnek verecek olursak eğer ortağın biri 24 yaşında diğeri 30 yaşında ise bu destekten yararlanamayacak olduğudur.

Destek Kapsamı ve Pirim

Bu destek kapsamında yapılacak olan destek nasıl olucak sorusuna kısaca açıklık getirmek istiyorum. Devlet desteği kapsamında 12 ay süre zarfı içinde Toplam 10 BİN 592 lira destek hesaplaması şu şekilde olmaktadır. Bu hesap genç girişimciler için asgari ücretin bürüt hesabına göre yapılmaktadır. Bürüt asgari ücret 2 Bin 558 Lira Aylık pirimi 2 bin 558 liranın yüzde %34.5 i hesaplandığında 883 Lira olacaktır. Yıllık pirim desteğini hesaplamak isterseniz eğer aylık prim desteğini 12 ile çarptığınızda bulabilirsiniz. Yani aylık pirim desteği 883 TL ile 12 ay çarpılarak bulunmaktadır. Buna göre yaklaşık yıllık devlet desteği 10.593 TL kadar olmaktadır.

Hesap İşlemleri Nasıl Yapılır?

Değerli okuyucularımız Devlet desteği kapsamında 29 yaşını doldurmamış kişilere verilecek olan destek hesap işlemlerini iyi bir muhasebeci ile hesaplamanız doğru olacaktır. Bu işlemlerde 3 yıllık vergi istinası hesaplanmaktadır. Yine bu hesap yapılırken matrah ve stopaj hesapları ve vergi matrahları gibi bir çok hesaplar yapılmaktadır. Ayrıca buradan yapacağımız hesap yapacağınız işte kar payınız nedir veya yıllık bet kazancınız nedir bu hususlarında belli olması gerekmektedir. Örnek verecek olursak eğer yıllık 60 bin lira kazanan kişinin alacağı destek ile yıllık 80 bin lira kazanan kişinin vergiden yapacağı kar arasında farklılık olacaktır. Bu hesabı yapmanız için önce ticarete başlamanız gerekmektedir.

Önemli Not: Değerli okurlarımız burada sizlerle paylaşmak istediğim bazı bilgiler ve püf noktalar olmaktadır. Öncelikle buradaki bu notu sonuna kadar okumanızın sizler için çok ama çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Devlet tarafından verilen 29 yaş altı 27 bin tl destek ilk bakışta göze hoş gelmektedir. Fakat burada bilmeniz gereken husus Ticaretin çok önemli ve zor olduğudur. Bu desteğe heveslenip Ticarete girebilirsiniz fakat ya ticaretiniz tutmaz ise ne olur bunlarında hesabını yapmanız gerekmektedir. Çünkü ülke geneline baktığınız zaman her zaman küçük esnaflar ezilmekte ve büyük esnaflara yem edilmektedir. Hatırlamamız gereken bir husus zamanında söylenen bazı cümlelerdir. Küçük esnaflar büyük esnaflara karşı eziliyor denildiğinde küçük esnaflar birleşsin onlarda büyüsün gibi cevaplar duymuştuk. Peki insanlar tanımadıkları kişiler ile nasıl ortaklık yapabilir bununda düşünülmesi gerekmektedir. Ülkenin yaşadığı ekonomik krizden dolayı var olan esnaf bile günümüz koşullarında ya bankaya kredi borcu var yada esnaf kefalete borcu var yada kredi kartlarına yüklenerek borçlanmıştır. Esnaf niye borçlanır ya işini büyütmek için yada krizden dolayı batmamak için borçlanır. Değerli okuyucularımız devlet tarafından 29 yaşını tamamlamayan gençlere verilecek destek elbette kulağa hoş geliyor ama sizler yinede hangi ticareti yapacak olursanız olun lütfen şuanda o işi yapan esnaflardan bilgiler alın. Kar edeceğiz derken zarar etmeyin. En kötü dükkanın yıllık kirası para kazanabileceğiniz bir cadde üzerinde 25 bin ile 40 Bin TL arasında olmaktadır. Ticarete girerken hep kazanacağım diye değil kaybetme riskini de göze alarak hesap kitap yapmanız gerekmektedir. Ülke esnafının bir çoğu kepenk kapatmış bir çoğu borca saplanmış iflasın eşiğinde hatta en büyük şirketler bile Konkordato vermişken Ticarete girmeniz ne kadar doğru olur diye mutlaka düşünmelisiniz. En kolay açılabilen bakkal dükkanını açmak isterseniz bile en az 70 Bin lira paranız olması gerekmektedir. Bu 70 BİN lirayı kaybedince ne olur artı büyük marketlerden sonra size ne kadar müşteri kalır ve kaybetmeyi göze aldığınız 70 Bin TL sizin kaç yılınızı çalacaktır diye mutlaka düşünmenizi tavsiye ederim…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *