«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Yıl Sonuna Kadar ÖTV-KDV İndirimi Geliyor

Yıl Sonuna Kadar ÖTV-KDV İndirimi Geliyor

kdv-indirimi

Enflasyonla mücadele kapsamında yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar bu adımların atılacağı ve gelebilecek yeni ekonomik sıkıntılara karşı her türlü tedbirlerin alınacağı açıklanmıştır. Devlet tarafından başlatılan enflasyonla mücadele için Ülkenin önde gelen firmalarından da kampanyaya katılımlar olmuş ve bu sayede azda olsa ekonomimiz nefes almıştı. Şimdi ise Hükümet tarafından enflasyonu düşürmek ve piyasaların hareketliliğini sağlamak ve ekonomini rahatlatılması için yeni adımlar atılmaktadır. Yeni yapılacak indirimler sayesinde enflasyonun biraz daha düşürülmesini hedefleyen hükümetten açıklamalar gelmiştir. Konu hakkında hükümet adına açıklamaları Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK yapmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK Yapmış olduğu açıklamalar ÖTV indirimi üzerine olmuştur. Bakan tarafından yapılan açıklamalara göre Dört sektör ve altı başlıkta 2018 yılının sonuna kadar vergi indirimi yapılacağını söylemiştir. Yapılacak olan vergi indirimlerinin başında Beyaz eşyada ÖTV ‘ nin sıfırlanacağı buna istinaden Mobilya sektöründe KDV’ nin yüzde 8’e indirileceğini otomotiv sektöründe ise 1.6 ‘ nın altın da olan motorlu araçlar da ÖTV’yi yüzde 15 düşürüleceğini KDV oranlarının ise % 1 e çekileceğini sözlerine ekleyen Bakan Erhan ALBAYRAK Konut da ise indirimlerin uzatılacağının bilgilerini kamuoyuna aktarmıştır

.
Açıklamalarına devam eden Bakan ALBAYRAK daha önce konut da yapılan KDV indiriminin yılın sonuna kadar uzatıldığını yenileyerek Beyaz eşya sektöründe ÖTV’ oranında ki indirimin sıfırlandığını bu kapsamda ise dondurucu, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve süpürgelerde ve ev aletlerini de kapsamasının bu sektörde piyasaya canlılık getireceğini dile getirmiştir. Bakan Erhan ALBAYRAK enflasyonla mücadele kapsamın da yapılan ÖTV ile KDV deki indirimlerin piyasalara olumlu yönde yansıyacağını belirterek sözlerini sonlandırmıştır.
Yapılan bu indirimler kampanyalar iyi fakat Halkın alım gücü kalmadığı için bu indirim kimin ne işine yarayacak. Vatandaş artık alım gücü kalmadığı için bu ürünlere yönelemiyor. Halkın bugün ki şartlar da harcama yapa bildiği sadece gıda ürünleri kalmıştır. Onlarda indirim yapıldığı söylendi fakat piyasalara yansıyan gerçek bir indirim kesinlikle yaşanmamış olup vatandaşın bu yönde yaptığı harcamalar sadece hayatını sürdürmek için mecburi olan gıda ve temizlik ihtiyacı olduğundan dolayı bu sektör çok etkilenmedi. Lakin bu böyle devam ederse gıda sektörü de bu krizden payını alacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *