«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. TRT Personel Alımı 2020

TRT Personel Alımı 2020

trt

TRT 2020 Personel Alımı İlanı

2020 yılında çalışmak üzere TRT KPSS şartsız personel alımı yapacaklarına dair duyuru yayınladı. Alımlar eleme usulü ile yapılacak. İstihdam edilecek kişilere ödenmesi planlanan maaş ise 5000 TL. Ekonomik ortamın son derece sıkıntılı olduğu şu günlerde bu maaş, iş arayan birçok kişi için umut kaynağı olacak. Üstelik adaylardan KPSS puanı istenmemesi de cabası. TRT 2020 personel alımı için hangi pozisyonlar için personel alınacağı, alım şartları, başvuru tarihleri ve başvuru şekli gibi bilgilere erişmek için okumaya devam edebilirsiniz.

TRT 2020 Personel Alınacak Pozisyon

TRT bünyesinde çalışmak isteyen kişiler ilgili iş ilanına başvurarak kariyerine Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nda devam edebilir. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 1 Mayıs 1964 yılında devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını sunmak için özerk tüzel kişilik sahibi olarak yayın hayatına girmiştir. 1972 senesindeki anayasal değişiklikler sonrasında TRT tarafsız bir kamu iktisadi kuruluşu olarak tanımlanmıştır. 1982 Anayasası’nın hükümlerince 1984 senesinde Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu tekrar düzenlenmiştir. 1986 senesinde Türkiye’de yayın hayatına giriş yapan özel kanalların varlığıyla birlikte Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun tekeli 1990 yılında sona ermiştir. Günümüzde radyo ve televizyon yayın teknolojisinde gelinen son nokta ile TRT, müzik kanalı ve radyosundan, farklı dillerdeki televizyon kanallarına kadar başarılı bir şekilde varlığını sürdürmektedir.

Türkiye Radyo Televizyon’unun en büyük gayesi Türkiye içinde sanat ve kültüre katkı sağlarken eğitime de destek vererek güvenilir, güncel ve doğru habercilik anlayışıyla hareket etmektir. Bu güçlü kurumda çalışmak isteyenler için de Türkiye Radyo Televizyon 2020 personel alım ilanı verilmiştir. Personel alınacak pozisyon kapsamında işe alınacak olan kişilerin mobil jeneratör teknikeri olması gerekmektedir. Adaylar TRT bünyesindeki jeneratör ve güç kaynaklarının işleyişinden ve periyodik bakım ve kontrollerini gerçekleştirmekten sorumlu olacaklardır. Adaylardan başvuru için herhangi bir sınav şartı istenmemektedir. KPSS şartı bulunmayan pozisyon için mesleki bilgi ve becerisi örtüşen tüm adaylar başvuru yapabilirler. Başvuru için kişilerin TRT 2020 personel alım şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

TRT 2020 Personel Alım Şartları

Mobil jeneratör teknikeri olarak TRT’de çalışmak isteyen kişiler en az ön lisans mezunu olmalıdır. Adayların ön lisans eğitimlerini elektrik, elektronik ya da benzeri bölümler üzerine almış olmaları beklenmektedir. Ayrıca meslek liselerinde pano monitörlüğü, tesisat, YG sistemleri ve benzeri bölümlerde okumuş olanlar da başvuruda bulunabileceklerdir. Eğitim şartının yanı sıra Türkiye Radyo Televizyon 2020 personel alım şartları kapsamında adayların minimum 2 yıl benzer sektörde iş deneyimine sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak kişilerin Ankara’da ikamet ediyor olmaya ya da iş için seçilmeleri halinde Ankara’da ikamet edebilecek olmaya dikkat etmeleri önerilir. Ayrıca kişilerin çalışma şartları vardiyalı olacağı için başvuruda bulunan kişilerin bu şartları kabul ettiği varsayılacaktır. Erkek adayların askerlik görevlerini yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. Kişilerin bedensel ve fiziksel sağlık durumlarının ağır işlerde ve ağır şartlarda çalışmaya engel teşkil etmemesi gerekir. C ve CE sınıfı ehliyeti olanlar da ilgili ilana başvurabileceklerdir.

TRT 2020 Personel Alımı Başvuru Tarihleri

Türkiye Radyo Televizyon 2020 personel alımı için başvurular 3 Ocak 2020’de başlamış olup adaylar başvurularını en geç 15 Ocak 2020 tarihinde saat 18:00’e kadar yapabileceklerdir. Elektrik teknikeri olarak çalışacak olan adaylar bu tarih aralığında başvurularını tamamlamaya özen göstermelidir. Adaylara başvuru için ek süre tanınmayacak ve geç başvurular hiçbir koşulda kabul edilmeyecektir.

TRT 2020 Personel Alımı Başvurusu

Mobil jeneratör elektrik teknikeri/ teknisyenliği için başvurular Türkiye Radyo Televizyon kariyer sayfası üzerinden online olarak yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmek adına e-posta adresi ve belirledikleri bir şifre ile sisteme giriş yapmaları ya da dolduracakları elektronik form ile özgeçmiş bırakmaları gerekmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *