«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Pegasus 2020 Personel Alımı

Pegasus 2020 Personel Alımı

PEGA

Pegasus Tecrübesiz Personel Alımı 2020

2020 yılında istihdam edilmek üzere Pegasus yeni yayınladığı duyuruyla personel alacaklarını açıkladı. Tecrübe şartının bulunmadığı ilanda kişiler havuz yöntemi ile istihdam edilecek. Ayrıca başvuru esnasında adayların ilgili pozisyon için aranan personel alım şartlarının yanı sıra fiziksel şartlara da dikkat etmeleri önerilmektedir. Adaylardan mesleki deneyim talep edilmese de başvuracak kişilerin yabancı dillerinin ileri seviyede olması önemlidir. Pegasus 2020 tecrübesiz personel alımı kapsamında personel alınacak pozisyon, alım şartları, sınav tarihleri ve sınav başvurusu gibi bilgilere yazımızın detaylarında ulaşabilirsiniz.

Pegasus 2020 Tecrübesiz Personel Alınacak Pozisyon

Pegasus, kısa ve orta menzilli uçuş hatlarında bir noktadan bir noktaya makul fiyatlı ulaşım olanakları sunan ve misafirler için yüksek uçuş sıklığı ile geniş bir uçuş ağı kurmayı hedefleyen, Türkiye’nin önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketidir. Aer Lingus Group, Silkar Yatırım ve İnşaat Organizasyonu A.Ş. tarafından 1990 yılında ortak girişim şirketi olarak kurulan Pegasus Hava Taşımacılık A.Ş. ve Net Holding A.Ş., iki uçakla ticari işletmeye girmiştir. 2005 yılında Esas Holding A.Ş. tarafından devralındıktan sonra Şevket Sabancı ve ailesine ait olan Pegasus, aynı yılın Kasım ayında tarifeli iç hat uçuşlarına başlamış ve Türkiye’de faaliyet gösteren tarifeli havayolları arasında 4. sırada yer almıştır. İlk Halka Arz sonrasında ortaklığın nihai yapısına göre; Hisselerin % 34,5’i Borsa İstanbul’a, % 65,5’i Esas Holding A.Ş.’ye aitken, geri kalanı Şevket Sabancı ve ailesine aittir.

Tecrübesiz personel alımı kapsamında Pegasus bünyesine kabin memuru alınacaktır. Havayolu kabin ekibi, kısa mesafeli ve uzun mesafeli uçuşlar sırasında uçaklarda seyahat eden yolcuların konforu, güvenliği ve refahından sorumludur. Büyük bir havayolu şirketi için uçuş görevlisi olarak çalışmak, insanlarla bolca temasın yanı sıra seyahat fırsatları da sağlar. Ticari bir havayolunun hava kabini ekibi, yolcularının güvenliği ve konforundan sorumludur. Kabin memurluğu fiziksel ve duygusal olarak zorlayıcı olabilir ve yüksek derecede sorumluluk söz konusudur. Kabin ekibinin tüm yolcularla diplomatik olarak ilgilenmesi beklenir. Farklı zaman dilimleri içinde seyahat etmenin ve uzun sürekte ayakta kalmanın etkileri de yadsınamaz. Ancak öte yandan yüksek maaş, esnek tatil günleri, zengin tatil seçenekleri ile Pegasus bünyesinde kabin memuru olarak çalışmanın çok sayıda avantajı da bulunmaktadır.

Pegasus 2020 Tecrübesiz Personel Alım Şartları

Pegasus 2020 tecrübesiz kabin memuru için aranan alım şartları şöyledir:

Adayların T.C. vatandaşı;

En az ön lisans mezunu;

İkinci dil tercih sebebi olmakla birlikte ileri derecede İngilizce bilgisi;

Erkek adayların 1,70 – 1,85 boylarında; kadın adayların ise 1,60 – 1,75 boylarında olması;

30 yaşını doldurmamış;

Erkek adayların askerlik ile ilişiğinin olmaması ya da en az iki yıl tecilli olması;

Yurt içinde ve yurt dışında konaklama konusunda herhangi bir engel bulunmaması;

İstanbul Anadolu Yakası’nda Pegasus tarafından belirtilmiş bölgelerde ikametini sürdüren kişiler başvurabileceklerdir.

Pegasus 2020 Tecrübesiz Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Başvurusu

Tecrübesiz kabin memurluğu için Pegasus’a başvurmak isteyenler başvurularını Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sitesi üzerinden online başvuru yoluyla gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru koşullarını sağlayan adaylar Pegasus İşe Alım Danışmanları tarafından Pegasus Kabin Memuru ihtiyaçları göz önünde bulundurularak saptandıktan sonra kişilerle iletişime geçilecektir. İşe alım süreci yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınavla yapılacaktır. Sınav günü adayların belirtilen yerde ve saatte hazır olmaları gerekmektedir. Boy ve kilo ölçümü sonrasında ilk olarak İngilizce Yazılı – İngilizce Sözlü Sınavı; sonrasında ise Genel Yetenek Testi uygulanacaktır. Bunların sonucunda başvurusu uygun görülen kişiler tekrar başka bir gün Kurul Mülakatı için çağırılacaktır. Mülakatı başarıyla geçen adaylara iş teklifinde bulunulacaktır. Sürecin herhangi bir aşamasında değerlendirmesi olumsuz olan kişilere de Pegasus mail yoluyla bilgi verecektir. Kabin memurlarının maaşlarının 3500 – 6000 TL arasında olduğu bilinmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *