«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Şubat 2023 İşsizlik Oranı Açıklandı

Şubat 2023 İşsizlik Oranı Açıklandı

2023 Şubat Ayı İşsizlik Oranları

Şubat 2023 İşsizlik Oranı

İşsizlik Oranı Açıklandı ; 2023 Şubat ayı işsizlik verileri hakkında açıklama Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapıldı. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yılın ikinci ayında yüzde 10,0 oldu. 2023 Yılı Şubat Ayı İşsizlik Oranı, Şubat Ayı Genç İşsizlik oranı ve İstihdam oranlarının detayları haberimizn devamındadır. Sizlerde haberimizi okuyarak 2023 yılı Şubat Ayı İşsizlik oranları hakkında detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz.

Şubat Ayı İşsizlik Oranı Açıklandı 2023

2023 İşsizlik Oranı Açıklandı ; TÜİK’e göre Şubat ayında Yurdumuzda meydana gelen deprem nedeniyle Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Osmaniye ve Malatya illerimizde yerli işgücü araştırması gerçekleştirilemedi. Lakin %7,8′ i örnek iller olarak belirlendiği açıklaması yapıldı. Tüik tarafından yapılan açıklamada, Türkiye bazında anket yapılabilecek il tahmini elde etmek için Şubat ayı bülteni sonuçları ağırlıklandırılmıştır. Buna göre Metavari yöntemdeki geçici değişikliğe ilişkin açıklamalar yapılmıştır. Çünkü uygulamanın söz konusu illerde gerçekleştirilememesi, depremin etkisinin göstergelere yansıtılamaması ve bundan sonraki dönemde bölgede deprem etkilerinin ölçülmesine yönelik çalışmaların yapılması planlanmıştır.

İşsizlik Oranı Yüzde 10 Olarak Açıklandı

İşsizlik Oranı Açıklandı 2023 ; Hanelerin işgücü araştırması neticesine göre; 2023 yılı Şubat ayında 15 yaş üstü işsiz sayısı bir önceki aya göre 65 bin kişi artış göstererek 3 milyon 51 bin kişi olarak gerçekleşti. Bu neticede İşsizlik oranı Şubat ayı için 0,2 puan artarak % 10′ a yükselmiş oldu. İstatistik kurumunun yapmış olduğu açıklamaya göre Erkeklerde işsizlik oranı %8,7 olarak gerçekleşirken bu oran kadınlarda %0,6 olarak gerçekleşti.

İstihdam Oranı % 48,2 Olarak Gerçekleşti

İşsizlik Oranı Açıklandı; TÜİK tarafından yapılan açıklama neticesinde 2023 yılının Şubat ayında çalışan sayısı bir önceki aya göre 361 bin kişi azalarak 31 milyon 460 bin kişi olurken, istihdamın ise 0,6 puan azalarak yüzde 48,2 ile gerçekleştiği açıklandı. Erkekler için bu oranın yüzde 65,0 olduğu açıklanırken, bu oran kadınlar için yüzde 31,8 olarak gerçekleştiği açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu TUİK tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılı Şubat ayında işgücü Ocak ayına göre 295 bin kişi eksilerek 34 milyon 975 bin kişiye ulaşırken, işgücü payının ise 0,5 puan düşüş göstererek yüzde 53,6 olarak gerçekleştiği açıklandı.

İş gücünde kadınların payının yüzde 26,2 olduğu tespit edilirken erkeklerin payının ise yüzde 71,2 olduğu tespit edildi. TÜİK’ in yaptığı açıklamaya göre 15 ile 24 yaş gurubunu kapsayan genç nüfusun işsizlik oranı yüzde 19,2 olarak gerçekleşti. Genç yaş gurubu işsizlik oranı kadınlarda yüzde 26,6 olurken erkeklerde yüzde 15,4 olarak gerçekleşti. Konu hakkında çok daha detaylı bilgiler için url’ye https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Isgucu-Istatistikleri-Subat-2023-49371&dil=1 tıklayarak Türkiye İstatistik Kurumunun resmi web sitesi hesabından bilgiler alabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek haberlerimiz için url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Sözleşmeli Öğretmenlerin Mülakat Yerleri 2023; https://www.finanshaberi.net/genel/sozlesmeli-ogretmenlerin-mulakat-yerleri/.html

Memur Emekli ve Asgari Ücretlinin Alım Gücü Düştü; https://www.finanshaberi.net/genel/memur-emekli-ve-asgari-ucretlinin-alim-gucu-dustu/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.