«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Milli İstihbarat Teşkilatı Personel Alımı 2020

Milli İstihbarat Teşkilatı Personel Alımı 2020

mit

Milli İstihbarat Teşkilatı Personel Alımı İlanı 2020

Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 yılında istihdam edilecek olan personel alacaktır. Alımlar havuz yöntemi ile yapılacaktır. Teşkilat tarafından ilanla birlikte başvuruda bulunacak olan adaylarda hangi özelliklere dikkat edileceği, havuz sisteminin nasıl işlediği ne şekilde başvuracakları da duyurulmuştur. Kariyerine özellikle de bu alanda devam etmek isteyen kişiler için nadiren açılan Milli İstihbarat Teşkilatı büyük bir fırsat ve sürpriz niteliğindedir. Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 personel alımı kapsamında hangi pozisyonlar için alım yapılacağı, alım şartları, başvuru tarihleri ve başvuru şekli gibi bilgilere detayları okuyarak ulaşabilirsiniz.

Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

İstihbarat kelimesi Fransızca ve İngilizce’si intelligence olan akıl ve zeka anlamlarına gelen kelimenin Türkçe karşılığıdır. Anlamı haber almak demektir. Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde haber denildiğinde işlenmemiş bilgi ifade edilmektedir. İstihbarat oluşumu devletçe belirlenmiş olan ihtiyaçlar neticesinde birden fazla kaynaktan derlenen bilgi, haber ve dosyaların işlenmesi ile ortaya çıkmaktadır. Aslında resmi bir oluşum olmasa bile istihbarat yapılaşması ilk insanlardan beri vardır. Günümüzde ise özellikle devletlerin refahı ve geleceği için temsil ettiği görevlerle önemli çok daha fazladır. Önceden olduğu gibi günümüzde de istihbarat faaliyetleri aranan hedeflerin ya da hedef olma ihtimali yüksek kişi, örgüt ve grupların devletin sunduğu imkanlar çerçevesinde yürütülmektedir.

Herhangi bir konu ya da kişi hakkında yalnızca bilgi, belge ve haberlerin edinilmesi yeterli olmayacaktır.  İstihbarat çalışanlarının aynı zamanda olasılık dahilindeki sorunlar hakkında önceden bilgi sahibi olmaları, geleceği öngörebilmeleri, yaşanan olayların perde arkasında bulunan gerçeklere erişebilmeleri de gerekmektedir. Her konuda tam bir sonuca ulaşılabilmesi için elde edilen bilgilerin doğru ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi önem verilir. Hiçbir işin akmaması açısından istihbarat faaliyetlerinin kesintiye uğramadan devam etmesi önemlidir. Her ülkenin istihbaratı çarkın bir dişi ve tüm Dünya da çarkın kendisi olarak kabul edilir. Şu dört element çarkın olmazsa olmazı olarak kabul edilir:

  • İstihbarat İhtiyaçlarının Tespiti ve Toplama Çalışmalarının Yönlendirilmesi
  • Haberlerin Toplanması
  • Haberlerin İşlenmesi
  • İstihbaratın Yayımı ve Kullanılması

Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 Personel Alım Şartları

Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 personel alımı kapsamında çok sayıda kişiye istihdam sağlanacaktır. Elbette ki birçok meslek kolunda ve işyerinde olduğu gibi MİT bünyesinde iş sahibi olmak istiyorsanız öncelikle Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 personel alım şartlarını incelemesiniz. İşte MİT’in adaylardan beklediği şartlar:

  • T.C. vatandaşı;
  • 35 yaşını doldurmamış olması;
  • Yurtiçinde yükseköğretim kurumlarının en az 4 yıllık örgün eğitim veren herhangi bir lisans bölümünden mezun olmuş ya da 3 ay içinde mezun olabilecek olmaz.;
  • Yurtdışında eğitim görmüş kişiler YÖK’e başvurarak denklik almaları;
  • Fiziksel ve zihinsel sağlığının Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde çalışmaya engel olup olmadığını anlamak. Engellilik durumunda Milli İstihbarat Teşkilatı mevzuatı ile teşkilatın takdirine göre adım atılacaktır.
  • Yukarıdaki tüm şartları taşımak.

Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 Personel Alımı Başvuru Tarihleri ve Başvurusu

Herhangi bir lisans programından mezun olarak Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde çalışmak istiyorsanız başvuruların yalnızca internet üzerinden alındığını bilmelisiniz. MİT personel alımı için web sayfası üzerinde bulunan CV doldurma ve başvuru sürecini tamamlayarak tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme girmek önemlidir.

Milli İstihbarat Teşkilatı 2020 personel alımı MİT web sitesi üzerinden yapılmaya başlanabilir. Şimdilik bir son başvuru tarihi belirlenmiştir. Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde çalışacak kişilerin yaratıcı ve analitik zeka ile düşünmesi, özgüveni yüksek, sosyal sorumluluk bilinci zengin kişiler olması, sözlü ve yazı iletişim ile birlikte takım çalışmalarına yatkınlık ve güçlülük de test edilecektir. Adayların entelektüel anlamda donanımlı olması, yeniliklere açık olması da ayrı bir özelliktir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *