«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Genel İşsizlik Sigortası Ne Demektir

Genel İşsizlik Sigortası Ne Demektir

gisssssss

GİS Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Genel işsizlik sigortası ne demektir bugün ki yazımızda konu hakkında merak eden hususlara cevap vermek ve siz değerli okuyucularımızla bilgilerimizi paylaşmak istemekteyiz. Kısaltması (GİS) olarak tanımlamanı asıl açılımı yazımızın başlığında da belirtiğimiz üzere genel işsizlik sigortası anlamına gelmektedir. Ülkemize yönelik yapılan ekonomik saldırılar neticesin de oluşan işsizlik oranındaki artış böyle bir sistemin kurulmasını da akıllara getirmiştir. Bu kurulacak sistemin genel işsizlik sigortası olarak adlandırılacağı ve işsiz kalan vatandaşlarımıza da 3000 TL maaş bağlanacağı belirtilen bir sistem olacağıdır. Söz konusu olan işsizlik sigortası hakkında Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Bereket Sigorta A.Ş.’nin otaklarından olan Genel İşsizlik Sigortası Genel Müdürü Sayın Cüneyt DEMİR’ bu konu ve hususlar hakkında bazı açıklamalar yaparak vatandaşlarımızın merak ettiği sorulara cevaplar vermiştir. İşte Sayın Cüneyt DEMİRİN açıklamaları.

Sayın Cüneyt DEMİR konuya ilişkin olarak Ülkemizin yaşadığı ekonomik saldırıların neticesin de işsiz kalan vatandaşlarımızı korumak ve yanlarında olduklarını ve artık GİS’ in çalışan vatandaşlarımıza yeni bir güvence vermek için düzenleniyor. İşsiz durumda kalan kişilerin yaşam ve hayat standartlarını etkilemeden işsiz kalacaklara 6 aylık bir süre zarfı içinde 3000 bin TL ye kadar maaş alabileceklerini sözlerine eklemiştir. Sayın Cüneyt DEMİR bunun Ülkemizde yaşanacak bir ilk olacağını da sözlerine eklemiştir.
Genel İşsizlik Sigortası Tanımı
Her hangi bir olağan üssü hal gibi veyahut istem dışı olarak kalınan işsizliklerde, örneğin ölüm veya sürekli sakatlık durumları, hukuksal korunma durumu gerektiren şartlar ile çok tehlikeli hastalıkları da içeren sisteme veya politikaya Genel İşsizlik Sigortası denmektedir.
Başvuru Şartları Nelerdir?
Bu hususta arana tek şart Devletten verilen işsizlik maaşını hak etmiş olmak yeterli olacaktır.
Kimler Faydalana Bilir?
Devlet tarafından uygulanan sistemin hemen hemen bir benzeri olarak bilinmektedir. Her türlü istem dışı işsiz kalan kişilerin yararlanacağı bir politik sistemde denmektedir. Bu sistemin en farklı özelliği ise SGK dan almış olduğunuz işsizlik maaşı dışında ayrıyeten 3000 bin TL işsizlik maaşına ilaveten ödeme yapılacağı belirtilen bir sistem olacağıdır.
GİS den yararlanacak vatandaşların sadece işsizlik durumları neticesin de değil doğa olaylarında misal doğal afetler gibi veya daha öncede belirttiğimiz gibi tehlikeli kabul edilen hastalıklar da ölüm ve kaza gibi sonuçlar da şartları yerine getiren vatandaşlarımızın faydalana bileceği bir sistem olduğu da belirtilmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *