«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İşsizlik Maaşının Önü Açılıyor!Meclise Yasa Teklifi Verildi

İşsizlik Maaşının Önü Açılıyor!Meclise Yasa Teklifi Verildi

teklif_meclis_

İşsizlik maaşı alamayan binlerce kişiye müjdeli haberin gelmesi çok yakın gibi gözüküyor. CHP Genel Başkanı Gülizar Biçer KARACA’nın öncülüğünde işsizlik maaşı alamayan bütün vatandaşlarımız için yasa teklifi hazırlanıp Meclise sunulmuştur. Söz konusu olan yasa teklifin de işsizlik maaşı alamayan vatandaşlarımızın da bu yasa sayesinde işsizlik maaşı almalarının önü açılmak ve kolaylaştırılmak istenmiş olup 120 günlük aralıksız çalışma hükmünde esneklikler yapılması hususu ön görülmüştür.

En Az 125OO Kişi İşsizlik Maaşı Alamıyor 

Yurdumuza yönelik yapılan ekonomik savaşın ardından birçok firma ve işletmeler işçi çıkartmak zorunda kaldığı ve enflasyon patlamasının da yaşanması ayrıca ekonomik koşulları ile hayat pahalılığının tavan yaptığı bu günler de birçok vatandaşımız işinden olmuş ve çok zor durumda kalmıştır. Teklif edilen yasa bu hususta çok önemli olacaktır. Yapılan araştırmalara göre Ülkemizde birçok işsiz vatandaşımızın olduğu belirli bir kısmının işsizlik maaşı alabildiği fakat 120 günlük mecbur olan gün sayısını dolduramayıp işsizlik maaşını alamayan en az 12 bin 500 vatandaşımızın olduğu neticelendirilmiştir. Teklif edilen yasanın TBMM’ de kabul görmesi durumun da 120 günlük kesintisiz çalışma koşulunun ortadan kalması ve bu hususun biraz daha esnetilmesi gerçekleşmiş olursa şuan için zor durumda kalan 12 bin 500 vatandaşımız da işsizlik maaşı almaya hak kazana bileceklerdir.

Prim Koşulları İçinde Düzenleme İstendi

CHP Genel Başkanı Gülizar Biçer KARACA’nın öncülüğünde bulunduğu ve TBMM’ ye sunulan yasada en öncelikli husus 120 gün kesintisiz çalışma koşulunun kaldırılması olacaktır. Ayrıca bu husus da başka bir konu ise prim koşullarına yeni düzenlemelerin getirilmesi de bu yasanın içinde olup 3 senede 600 gün olacak şekilde olan prim ödeme esasının da 360 güne çekilmesi de teklif edilen yasa da sunulmuştur.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *