«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. 2019 Asgari Ücret Zammı İçin KESK’den Açıklama

2019 Asgari Ücret Zammı İçin KESK’den Açıklama

kesk-asgari-

2019 yılı için belirlenecek olan asgari ücret hakkındaki tartışmalar şimdiden başlamış durumda. Bu hususta Kamu Emekçileri Sendikası da 2019 yılı için belirlenecek olan asgari ücret hakkında açıklamalar da bulunmuştur. Kamu Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Aysun GEZEN tarafından yapılan açıklamaları siz değerli okuyucularımız için derleyip haberimiz de yer verdik. İşte Kamu Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Aysun GEZEN hanımım yaptığı açıklamaların satır başları.

Sayın başkan açıklamaların da asgari ücretin sadece bu ücretle çalışan işçileri ilgilendiren bir husus olmadığını değinerek şu ifadelerle açıklamalarına başlamıştır. Asgari ücret konusunun toplumdaki bütün kesimler tarafından çok önemli olduğuna değinmiş bu ücretin yüksek tutulması toplumun rafah ve huzur durumunu açısından çok büyük önem arz ettiğini açıklamıştır. Ayrıca asgari ücret yüksek olması konusunun sadece çalışanlara değil bütün piyasalara da refah ve huzur getireceğini belirtmiştir. Kamu Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Aysun GEZEN bu çok önem arz eden asgari ücretin belirlenmesi hususunda DİSK’ sendikası ile beraber hareket edeceklerini ve yan yana bu hususta mücadele edeceklerini açıklamıştır.

Asgari Ücret 2000 TL’den Az Olmamalı

Söz konusu olan asgari ücretin asgari ücret hakkında açıklamalarına devam eden Aysun Gezen Asgari ücretin 2000 TL’ nin altında asla kabul edilemez olduğunu açıklayarak Ülkedeki pahalılıktan da söz etmiş toplu iş sözleşmelerinin yenilenmesi ve enflasyondan kaynaklı yaşanan kayıpların telefi edilmesinin gerektiğini açıklamalarına eklemiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *