«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Enflasyonla Mücadele Deyip Reklam ve Fırsatçılık Yaptılar

Enflasyonla Mücadele Deyip Reklam ve Fırsatçılık Yaptılar

fırsat

Enflasyonla mücadele kapsamı altında fırsatçılık yaparak kendi reklamlarını da bedavaya getirmiş olan firmalar Ekim ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından gün yüzüne çıkmaya başladılar. Devlet tarafından başlatılan enflasyonla mücadele kampanyasın da hem bizde varız dediler Devletimizin Milletimizin yanındayız diyerek Halkımızı kandırmış ve gereğinden fazla fiyatlarını yüksek tutarak vatandaşa kazık atmışlardır. Bu hususta başlatılmış olan kampanyalara bakıldığı zaman görüyoruz ki Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamış olduğu 407 maddenin aslında indirime uğramadığı bu 407 maddeden gerçek anlamda indirim uygulaması yapılmış olan sadece ve sadece 37 maddenin bulunduğudur.

Söz konusu olan indirimlerin yalan olduğu Türkiye istatistik Kurumunun açıkladığı Ekim ayı enflasyon raporlarından sonra iyice netleşmiş indirim yapacağını vadederek kendi reklamını yapan firmaların asıl kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu Tarafından açıklanan enflasyon oranına göre bırakın indirim yapılmasını tam tersi fiyatları daha fazla artırmış olmaları da ortaya çıkmıştır. Ekim ayında 42 maddenin fiyatlarında kesinlikle hiçbir değişim yaşanmamıştır. Ayrıca tam tamına 328 maddenin de fiyatların da artışlar yaşanmış olduğu tespit edilmiştir.

Devlet tarafından başlatılmış olan topyekün enflasyonla mücadele mücadeleye destek kampanyasına toplamı 2500 den daha fazla firma %10 indirim yapacağını belirtmiş fakat bunu yaparken asıl yapmak istedikleri reklam olan fırsatçı firmalar reklamlarını yapmış ve indirim taahhüt ettiği ürünler de utanmadan sıkılmadan fiyat artışı yapmışlardır. Bu fırsatçılığı yapanların başında özellikle gıda ve giyim sektörleri gelmektedir. En çok da gıda da yaşanan artış kış aylarının gelmesiyle uçuk bir vaziyette giyim ve ayakkabıya da yansımıştır. Bunların dışında kalan başka bir sektör ise beyaz eşya sektörü olurken eylül ayında %20 zam görmüş ekim ayında ise %8 zam alarak da artış göstermiştir. Bu husus da bazı firmalarda zam yapmamış fakat verdikleri vaatlerde durmamıştır. Yüzde 10 indirim yapacaklarını vadederek sadece çok cuzi %3 veya % 4 gibi indirim yapmışlardır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *