«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. Borsa Haftayı Yükselişle Kapattı

Borsa Haftayı Yükselişle Kapattı

borsa_523954289

Haftanın ilk iki günü düşüş gösterse de geri kalan günlerin de yükselen borsa çıkışını hafta sonu olan cuma gününe kadar sürdürdü. Özellikle bu haftanın ilk iki günün de döviz kuru yükselirken borsa da değer kayıpları yaşanmıştır. Özellikle haftanın ilk iki gününden sonra dolardaki belirli düşüş ve bu dolar da yaşanan düşüşün euro kurunu da etkilemesiyle borsanın yükselmesine neden olmuştur.

15 Kasım perşembe gününü de yükselerek geçiren borsa hemen hemen aynı grafikleri 16 Kasım Cuma gününe taşımış ve hafta sonunu yükselerek kapatmıştır. Uzmanlar ve ekonomistlerin yaptığı açıklamalar önümüzde ki yeni hafta içinde borsanın yükseleceği yönün de hem fikir olmuşlardır.

Bugün yaşanan borsa durumuna hep birlikte göz atalım. BİST 100 endeksi perşembe günü kapanışına göre 319,61 puan artmış ve toplam da işlem hacmini 5,4 milyar lira olarak gerçekleştirmiştir. Bankacılık endeksi ise yine düne göre artmış 1.33 olmuş holding endeksi de 1.02 değer kazanmıştır. Bugünün en çok kazanan sektörleri ise yüzde 4,36 ile turizm olurken en çok gerileyen endeks ise 4,23 dünün en çok kazananı finansal kiralama, faktoring olmuştur. Sizlere de tuaf gelecek ama bir gün önce en çok kazanan finansal kiralama, foktoring olmuştu.

Bugün boyner hisselerinin de tavan yaptığı görülmüştür. Bu oran yüzde 19.86 kadar olmuştur. Boynerin paraken de Katarlı ortağı Mayhoola’nın şirketteki paylarının artırmasının bunun en büyük sebebi olduğu da borsa takipçilerinin gözünden kaçmamıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *