«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. Borsa, Günü Nasıl Tamamladı?

Borsa, Günü Nasıl Tamamladı?

BORSA

15 Kasım 2018 tarihi ile borsada neler yaşandığını siz değerli okuyucularımız için derledik. Son zamanlar da borsanın yükseldiğini söyleyemiyorduk fakat şu bir haftadır borsa yükseklik göstermeye başladı. Özellikle bugün bir kaç güne oranla daha iyi bir yükseliş sergilemiştir. Şimdi Söz konusu olan borsa da bugün neler yaşanmış ne kadar yükselmiş hep beraber göz atalım.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi 14 Kasım 2018′ deki kapanışına oranla 9,67 puan artışı göstermiş ve bugün 15 Kasım 2018′ günü toplam da işlem hacmi olarak 7 milyar lira olarak gerçekleşmiştir.

Söz konusu olan Borsa’ da Bankacılık endeksi yüzde 1,26 değer kaybetmiş Holding endeksin de ise 0,51 değer kaybı yaşanmıştır. Bu husus da 15 Kasım 2018 tarihi ile en fazla değer kazanan sektör endeksleri 11,90 ile kiralama faktoring ile finansal olurken aynı gün için de en çok gerileyen de yüzde 1,75 ile metal sanayi olmuştur. Borsa İstanbul’ da BİST 100 endeksi 15 Kasım 2018 gününü artış göstererek kapanmıştır. Söz konusu olan artış dahilin de yüzde 0,01 değer kazanarak 93,296.84 olarak yeni günü kapatmıştır.

Bir kaç gündür borsa da yaşanan hareketliliğin muhtemelen hafta sonuna kadar bu şekilde olması beklenmektedir. Son iki üç gün dür dolar ve euro kurundaki dalgalanmalı hareketler ve bu kurun düşüşüne bağlı borsanın yükselişe geçmiş olması bundan sonraki günlerde de bu durumun yaşanmasının habercisi olarak borsa takipçilerinin gözünden kaçmamış ve bütün dikkatleri bu yöne doğru çekmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *