«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. Borsa İstanbul’da Gün Analizi ve Beklentiler

Borsa İstanbul’da Gün Analizi ve Beklentiler

BISTTTTTTTT

BIST 100 Endeksi İlk Çeyrekte Yükseldi 08.01.2019 Salı

Yeni günün başlaması ile birlikte BIST 100 endeksinde yükseliş yaşanmış fakat bu yükseliş çok uzun süreli olmamıştır. Piyasaların açılması ile yükseliş içinde olan BIST 100 endeksi sabah saatlerinin ilerlemesi ile yeniden başlangıç verdiği seviyelere tekrar gerilemiştir. Fakat iç piyasalardaki hareketlilik ile yeniden yükselişe geçen BIST 100 endeksi günün ilk çeyreğini yükselerek tamamlamıştır.

BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısını Yatay Seviyede Tamamladı

Günün ilk yarısına kadar yükseliş içinde olan BIST 100 endeksi öğlen saatlerinde yeniden düşüş içerisine girmiştir. Yaşanan düşüşler ile hemen hemen sabah açılış verdiği seviyelere tekrar gerilemiştir. Bıst 100 endeksi günün ilk yarısını 0,02 düşüşle 89.937 puanda tamamladı. Yenin günün ilk yarısında BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre  14,06 puan azalırken toplam işlem hacmi ise 2.2 milyar seviyelerinde gerçekleşe bilmiştir. Yenin günü ilk yarısına bakıldığında BORSA İstanbul yeni günü yaşadığı inişli çıkışlı grafikler ile yatay seviyelerde takip ederek tamamlamıştır. Borsa İstanbul’da günün ilk yarısında  Bankacılık endeksi yüzde 0,67 değer kaybederken BIST 100 endeksinde günün ilk yarısında holding endeksi 0,50 yükseliş yaşamıştır. Yeni günün ilk yarısında sektör endekslerine baktığımız da en fazla kazandıran sektör  yüzde 1,40 ile finansal kiralama, faktoring, en çok gerileyen sektör ise dünün ilk yarısında en çok yükselen sektör olan spor sektöründe 2,82 ile spor sektörü olmuştur. Ekonomist, araştırmacı ve konunun uzmanlarının beklentileri ise akşam saatlerinde düşüş gerçekleşeceği ve yeni günü BIST 100 Endeksinin düşerek kapatacağı yönünde olmuştur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *